Nicu, tânărul care a fost diagnosticat la doar 22 de ani cu o boală cumplită, duce o luptă contracronometru în Germania pentru sănătatea lui! O luptă la fel de mare duc în țară și apropiații lui din Beclean, județul Bistrița-Năsăud, care se zbat să adune cât mai repede banii de care Nicu are nevoie, pentru că tratamentul tânărului este foarte costisitor: 1.200 de euro pe zi. În plus, săptămâna viitoare trebuie depuși în contul clinicii nu mai puțin de 10.000 de euro!  

„O știre de ultima ora din Germania: înca se lucrează la parte de finanțe, dar ca și o informație verbală, costul terapiei pe care a început-o Nicu ajunge la 1200 euro/zi. Voi primi pe mail toate documentele cand vor fi gata!!! Așa că, dragii mei, haideți să tragem tare pentru că nu știm zilele de spitalizare exacte!!! Prin donații, licitații, urne, nu contează cum, trebuie neapărat să adunăm toți bănuții de care Nicu are nevoie. El are mare încredere în noi și contează pe noi că-l putem ajuta!!!! Așadar, dragilor, toți care vreți sa-i fiți alături lui Nicu puteți începe prin a dona fiecare cât puteți în conturile deschise la Banca Transilvania în numele lui (n.r. conturile sunt afișate mai jos)”, a transmis Mihaela Săliștean pe rețeaua de socializare Facebook, în „Grup pentru donatii ,,DAR DIN DAR SE FACE RAI” BECLEAN

În grupul de Facebook menționat mai sus, oamenii cu suflet mare s-au înscris la diverse licitații, prin intermediul cărora se vând pantofi, haine, bijuterii sau diverse obiecte. Toți banii care vor fi strânși în urma licitațiilor se vor depune în conturile lui Nicu, pentru ca acesta să-și putea finaliza tratamentul de care are așa mare nevoie. Oricine poate licita. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine!

Vă amintim faptul că Nicu Mocodean, originar din localitatea Rusu de Jos, din apropierea Becleanului, a fost diagnosticat la începutul acestui an cu „carcinom timic”, o tumoare canceroasă a glandei timus. Pentru această boală care a fost diagnosticată de către medicii clujeni, Nicu a făcut câteva ședințe de chimioterapie. Ulterior, cineva din anturajul lui i-a sugerat să se prezinte la o clinică de specialitate din Germania, acolo unde boala lui ar putea fi învinsă.

Odată ajuns în Germania în luna mai, tot cu ajutorul banilor din donații, Nicu a trecut printr-o serie de analize importante. După mai multe teste, medicii din Germania și-au dat seama că diagnosticul inițial a fost greșit, afecțiunea lui Nicu nefiind de fapt „carcinom timic”, ci un „limfom”, ceea ce a dus la modificarea calculelor facute inițial.

După o săptămână de investigații, fără a primi înca rezultatul biopsiei, medicii nemți ne-au spus că se poate trata. Terapia lui va consta în raze pentru început, ceva raze speciale pentru care Nicu se va deplasa zilnic la o alta clinică din vecinătate împreună cu mama lui”, a mai precizat Mihaela Săliștean. 

Citește și: Noutăți despre Nicu, diagnosticat la doar 22 de ani cu o boală GRAVĂ! Șansa lui este o operație în Germania – FOTO

Beclenarii încearcă să-l sprijine în continuare pe Nicu Mocodean, cu tot ce pot, dar mai ales cu sprijin financiar. Clinica la care a ajuns tânărul se numește Asklepios Klinik Altona și se află în Hamburg.

Cum și-a descoperit Nicu boala? 

Până în luna ianuarie a acestui an, starea de sănătate a lui Adrian Nicușor Mocodean părea să fie una bună. Într-o zi însă, când se afla la muncă, i s-a făcut rău. Era nou venit, iar una dintre colegele sale i-a sugerat să meargă la Urgențe pentru ajutor medical. În altă zi, i s-a făcut din nou rău, abia se mai ținea pe picioare, iar medicii de la Spitalul Orășenesc Beclean l-au trimis pentru analize suplimentare la Bistrița. De acolo, medicii l-au trimis mai departe la Cluj-Napoca, unde Nicu a trecut printr-o serie de analize amănunțite care au scos la iveală ce era mai rău. Tânărul suferea de cancer în stadiul patru, situat în zona dintre stern și pericard: o tumoare canceroasă a glandei timus.  

Salvarea sa ar fi o puncție, s-a spus la început, care se poate realiza la o clinică din Germania și care ar costa în jur de 4.000 de euro. Imediat după aflarea acestei vești, apropiații săi din Beclean au început o campanie de strângere de fonduri pentru el, mai ales că va avea nevoie de bani și pentru recuperare. În plus, ideal ar fi ca și mama lui să îl poată însoți în Hamburg, pentru a-i fi alături.

„Dragii mei, vreau sa va spun ca sunt profund marcata de situatia si starea grava de sanatate a acestui tanar… nu are decat 22 ani, se numeste Adrian Nicusor Mocodean si este din loc. Rusu de Jos. L-am cunoscut in urma cu doar cateva luni. S-a angajat la o firma de paza, eram colegi, el ne asigura paza supermarketului unde lucrez. Era nou venit, un baiat foarte calm, un baiat cu foarte mult bun simt si cu mult respect!!! Intr-o zi cand eram pe aceeasi tura i s-a facut rau… l-am trimis la urgenta… a doua tura la fel… iarasi urgente… perfuzie… a venit coleg in locul lui pentru ca nu mai putea sta pe picioare. De acolo dragilor a inceput greul si suferinta pentru Nicu. Au inceput analize amanuntite, internari… in cele din urma s-a ajuns unde acolo unde multora dintre noi ne este frica si sa pronuntam la IOCN (Institutul Oncologic Cluj). Astazi intors de la a șasea ,,sedinta” Nicu cere ajutorul nostru!!!!! Singura si unica lui salvare este la o clinica din Germania unde cateva persoane cu suflet mare au rezolvat aproape toate lucrurile! Nicu, pentru a ajunge acolo trebuie sa aiba pentru inceput 4000 Euro in cont!! Atat costa interventia (punctia) pentru ca el sa se faca bine! In momentul cand toti acesti bani sunt in cont Nicu va putea pleca in Germania avand nevoie evident de bani pe tot parcursul tratamentului, urmand sa lansam o campanie cu urne in tot orasul, dar pana atunci fac eu apel in numele lui Nicu si al familiei lui si va rog pe toti care puteti dragilor sa depunem in cont fiecare cat putem, orice suma este binevenita, putin cu putin il putem salva pe Nicu. Consatenii lui au adunat ieri aproape 1000 euro!!!! Sunt sigura ca si beclenarii nostri si numai vor intinde o mana de ajutor si de acesta data!!”, este mesajul pe care Mihaela Săliștean l-a postat în urmă cu o lună de zile, în mediul online.

Iată conturile în care se pot dona bani pentru tratamentul lui Nicu:

nicu cancer

Banca Transilvania

Numele titularului: Mocodean Adrian Nicușor

LEI: RO43BTRLRONCRT0348752101

EURO: RO90BTRLEURCRT0348752101 

Cod SWIFT: BTRLRO22 

COD CLIENT: 3487521