Compania de apă „Aquabis” a sistat duminică apa pe câteva străzi din Beclean cu o zi înainte decât era anunțul oficial.

Așa cum era de așteptat, beclenarii sunt extrem de indignați, neputând să-și facă rezerve de apă așa cum ar fi fost firesc, dacă știau dinainte.

„Incredibil anunt!!! Aquabis Bistrita anunta sistarea apei pt.maine si opreste apa azi!!! Nu stiu daca exista o firma mai neserioasa in judetul asta, serios! Asa ceva…Citisem anuntul ceva mai devreme, dar na, nu mi-am luat masuri pt.ca era inca vreme pana maine…Suntem fara apa acum, ca in filmele cu prosti!”, a menționat Marinela Mureșan în grupul Știri din Beclean.

În comunicatul oficial, anunțul referitor la sistarea apei la Beclean, Rusu de Jos și Figa a fost făcut pentru luni.

„Luni , 27 .03. 2017, intre orele 10.00 –11.00 se va sista TOTAL furnizarea apei potabile în localitățile BECLEAN , RUSU DE JOS șI FIGA pentru remedierea unei defecțiuni apărute pe rețeaua de distribuție a apei.
În urma manevrelor executate pe reţeaua de distribuţie a apei potabile, s-ar putea produce deprecierea parametrilor calitativi ai apei (creşterea turbidităţii), fapt pentru care, înainte de consum, vă rugăm să lăsaţi să curgă apa câteva minute pentru limpezire.
S.C. AQUABIS S.A. îşi cere scuze faţă de consumatori pentru disconfortul apărut în acest interval”, se arată pe pagina de Facebook a companiei.

Vă amintim că numărul de telefon al Dispeceratului Aquabis este: 0263/213117 şi 0372/742478.

ACTUALIZARE – Furnizarea cu apă potabilă a fost reluată în jurul orei 12.00.

Aquabis a explicat că a fost nevoie de o intervenție de urgență de aceea nu a fost făcut un anunț oficial pentru duminică.

„Astazi sunt necesare doar cateva manevre in scopuri precise. E o lucrare de cateva zeci de minute. Manevrele sunt urgente deoarece intr-adevar avem o defectiune ce se va remedia exact in intervalul precizat in comunicat. Multumim pentru intelegere!”, a fost răspunsul Aquabis dat pe pagina oficială de Facebook beclenarei Marinela Mureșan.