Faptul că au câștigat alegerile locale 2016 la Beclean cu un procent covârșitor, atât la alegerea primarului, cât și la alegerea consilierilor locali sau județeni, nu i-a lăsat indiferenți pe social democrați. Liderul PSD Beclean, Bogdan Tușa, le-a mulțumit beclenarilor pentru încrederea acordată și le-a transmis că formațiunea pe care o reprezintă nu-i va dezamăgi. 

 „Le suntem recunoscători beclenarilor pentru rezultatele obținute la alegerile locale. Vreau să le mulțumesc tuturor în numele organizației locale a PSD din Beclean. Voturile pe care le-am primit ne responsabilizează și mai tare și vom face tot ce ne stă în putință ca dezvoltarea Becleanului să continue în aceeași linie ascendentă. Avem încă patru ani de zile în care vom fi în slujba cetățeanului și nu vom dezamăgi”, a spus Bogdan Tușa, președintele PSD Beclean, pentru Știri din Beclean.

Vă amintim că în urma alegerilor de duminică, PSD a ieșit învingător la Beclean cu 78,08% la funcția de primar, cu 60% pentru cele de consilieri locali și 61% pentru funcțiile de consilieri județeni. Conform calculelor, după redistribuire, noul Consiliu Local din Beclean va fi format din 11 consilieri PSD, 3 de la PNL, 2 de la UDMR și unul de la PMP. 

Pe de altă parte, din totalul de 4.972 de voturi valabil exprimate la nivel de Consiliu Județean, PSD a luat nu mai puțin de 3.086 de voturi. În clasament a urmat PNL cu 883 de voturi, UDMR cu 439 de voturi și PMP cu 220 de voturi.