Parcul din Beclean prinde contur, de la o zi la alta! Deși încă se află în plin șantier, se pot observa noile zone de promenadă, spațiul special creat pentru copii și locurile în care în toamnă se va planta gazonul. 

Primarul orașului Beclean a vizitat vineri șantierul, pentru a vedea stadiul lucrărilor și pentru a sublinia ceea ce s-a realizat până acum.

„Din cauza caniculei au încetinit puțin lucrările, dar sper că se vor încadra în termenul stabilit. Oricum, gazonul de tip rulou nu va fi putea fi pus decât spre sfârșitul lui septembrie, când vremea nu va pune în pericol prinderea acestuia. Și dacă era gata acum tot parcul, tot nu aș fi acceptat să fie pus acest gazon acum fiindcă s-ar fi distrus din cauza temperaturilor ridicate”, a precizat primarul Nicolae Moldovan.

Potrivit lui Moldovan, zona de promenadă s-a mărit, iar copiii se vor putea juca pe bucăți mari de pavaj cauciucat.

Va arăta foarte bine și este important că părinții vor putea să vină în parc alături de copiii lor. Mai mult, există zone de amfiteatru în parc, aceste zone cu scări unde se pot preda cursuri, se pot organiza diferite manifestări, va fi frumos pentru noi toți”, a mai adăugat primarul.

Potrivit estimărilor administrației locale, lucrările la parcul din Beclean și în zona centrală vor fi finalizate în 2016.

Vă amintim faptul că proiectul amplu de schimbare şi modernizare a centrului oraşului Beclean a demarat în 2014 și este cuprins în Strategia de Dezvoltare pentru perioada 2014–2020.

Orașul Beclean, cunoscut și ca Beclean pe Someș, are o populație de aproape 11.000 de locuitori și este un important nod de cale ferată. Becleanul este atestat documentar din 1235 cu numele Bethleem, nume ce provine de la familia nobiliară maghiară Bethlen, care a lăsat moștenire orașului de azi numeroase clădiri istorice.

Citește și: Povestea Becleanului și influența nobililor maghiari în zonă. Originile orașului de pe Someș, dincolo de poveste