„Ca după război!” Asta s-ar putea spune despre felul în care arată sala de cinema din cadrul Centrului Cultural Dacia Bistrița, deschisă publicului larg în urmă cu doar cinci zile. 

Cu doze de suc lăsate în urmă, ambalaje și popcorn răsturnat pe jos, imaginea lăsată în urmă de către primii spectatori la cinema nu este deloc una de lăudat.

Drept urmare, autoritățile județene au făcut un apel public prin intermediul unui comunicat de presă, către toți bistrițenii care vor să se bucure de un film la cinema.

„Prin intermediul acestui comunicat vrem să sensibilizăm opinia publică, legat de modul în care o investiție de peste 1,5 milioane de lei în infrastructura culturală a județului merită protejată.
Suntem la nici 5 zile de la deschiderea Sălii de Cinema ”Adrian Pintea” din cadrul Centrului Cultural ”Dacia”, iar imaginile preluate de colegii noștri în urma vizionării de fime de către publicul larg sunt unele care lasă un gust amar. Puteți să le analizați și dumneavoastră și să trageți concluziile!
Prin intermediul mass-media, facem un apel public prin care îi informăm pe oameni că la ieșirile din Sala ”Adrian Pintea” sunt coșuri de gunoi în care se pot depozita deșeurile. Ne dorim ca acest obiectiv să aibă o durată de viață cât mai mare, pentru ca tot mai mulți bistrițeni să se poată bucura de această investiție, dar acest lucru nu se poate face doar în parteneriat cu oamenii! Pe această cale, îi rugăm să păstreze curățenia atât în Sala de cinema Adrian Pintea cât și în Sala de spectacole Valeria Peter Predescu!
Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru transmiterea informației către publicul larg! De noi toți depinde modul în care va arăta și peste ani acest Centrul Cultural, mult așteptat de fiecare dintre noi!”, este mesajul transmis de Bogdan-Gruia Ivan, purtătorul de cuvânt al CJ BN.

Citește și: Iată programul filmelor la cinema în perioada 14-20 octombrie la Cinema Dacia