Tinerii care doresc să se formeze profesional ca și salvamar se pot înscrie la un curs specializat, organizat de Primăria Beclean! Cursul este unul gratuit și se adresează în special tinerilor cu vârsta mai mare de 16 ani. Data limită a înscrierii este 29 februarie 2016.

Potrivit reprezentanților Primăriei Beclean, toți cei care doresc să urmeze cursul gratuit de salvamari trebuie să depună la Registratură un dosar cu următoarele acte: cererea de înscriere la curs, un număr de telefon de contact, o adeverință medicală care să arate că persoana este aptă să urmeze cursul, o copie după actul de identitate. În plus, pentru cei care au între 16 și 18 ani, este nevoie și de acordul scris al părinților pentru participarea la curs.

Scopul organizării acestui curs este asigurarea pe perioada sezonului estival a personalului specializat la Băila Figa. Este nevoie de salvamari care să lucreze la Băile Figa”, a precizat pentru Știri din Beclean, Caius Diugan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Beclean.

Potrivit lui Diugan, deja s-au depus primele cereri de înscriere la curs. De menționat faptul că de formarea celor care vor să devină salvamari se va ocupa o firmă specializată în domeniu, care va stabili după finalizarea înscrierilor și perioada cursului propriu-zis. Pregătirea viitorilor salvamari va avea loc în incinta bazinului didactic de înot de la Beclean. La absolvirea cursului, salvamarii vor primi o diplomă certificată în domeniu.

curs de salvamari beclean