Reprezentanții Camerei de Agricultură din Polonia se află zilele acestea în vizită la Beclean. O delegație formată din opt persoane a ajuns în orașul de pe Someș, joi, în jurul orei 15.00. Primarul Nicolae Moldovan i-a primit pe toți la sediul Primăriei Beclean. 

Delegaţia poloneză, condusă de către domnul Jan Marek Lenczowski, preşedintele regiunii Myslenice, urmărește un schimb de experienţă cu beclenarii și dorește să inițieze o colaborare în domeniul agricol între cele două părţi.

„Mă bucur că ați ajuns cu bine și abia aștept să ne împărtășiți din experiența dumneavoastră, mai ales că agricultura este un domeniu pe care nu dorim să-l neglijăm la Beclean”, le-a spus primarul Nicolae Moldovan, care după ce i-a primit pe polonezi la sediul Primăriei, i-a invitat să vadă centrul orașului, recent reabilitat cu fonduri europene.

„Arată splendid! Se vede că oamenii apreciază noul parc pentru că este plin de lume. Îmi place că aveți zone extinse de verdeață, este un lucru admirabil”, a menționat Jan Marek Lenczowski, preşedintele regiunii Myslenice.

Delegația străină a intrat în Catedrala Ortodoxă din Beclean, unde părintele protopop Doru Zinveliu le-a explicat cum a fost ridicat lăcașul.

Vă amintim faptul că programul vizitei oaspeţilor polonezi va include întâlniri cu reprezentanţii administraţiei publice locale beclenare, discuţii cu membrii G.A.L. Ţinutul Haiducilor şi iniţierea unor legături cu societăţi comerciale din domeniul agriculturii şi industriei alimentare locale din zona Becleanului.

„Scopul principal al acestei vizite şi a programului delegaţiei poloneze este acela de a facilita intensificarea relaţiilor comerciale româno – poloneze, împărtăşirea de exemple de bună practică, identificarea împreună a soluţiilor specifice la probleme specifice în vederea dezvoltării locale durabile, precum şi găsirea oportunităţilor de parteneriate economice şi comerciale în domeniul agriculturii şi a activităţilor conexe”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Primăria Beclean redacției Știri din Beclean.

În mod special se doreşte realizarea unei cooperări transfrontaliere durabile între regiunea Malopolska şi zona oraşului Beclean, prin intermediul Grupului de Acţiune Locală Ţinutul Haiducilor, ce are centrul în oraşul Beclean şi G.A.L –uri ce funcţionează în amintita regiune poloneză.

Polonezii vor sta la Beclean până în data de 22 mai.