Directorul Colegiului Național „Petru Rareș” a primit o diplomă de excelență din partea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud! Mircea Cristian Nicula se numără printre cei trei directori de licee din județ care au primit o astfel de distincție, joi.

Diploma de excelenţă din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a fost oferită ”pentru felul în care au înţeles să colaboreze cu reprezentanţii elevilor”, informează timponline.ro.

Potrivit sursei citate, pe lângă directorul Nicula de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Beclean, au mai fost premiați Dorel Coc, directorul Colegiului Naţional „George Coşbuc” Năsăud şi Radu Cârcu, directorul Liceului Teoretic „Solomon Haliţă” din Sîngeorz-Băi.

Care a fost reacția directorului Nicula?

Să spunem că sunt doar mesagerul acestui premiu. Premiul este de fapt al elevilor din Consiliul școlar, al celor din Consiliul județean al tinerilor, al profesorilor inimoși de la Colegiul Național „Petru Rareș”. 
Încerc să ghicesc care ar putea fi motivele pentru care am fost nominalizați și vă spun că în fiecare an, fără să așteptăm laude sau aprecieri desfășurăm acțiuni care au ca scop atât ajutorarea unor persoane aflate în dificultate cât și sensibilizarea elevilor noștri prin acțiuni caritabile.
Organizăm an an de an „Shoe Box” pentru elevi din sate izolate și pentru cei de la Preventoriul Ilișua. Mergem de sărbători în vizită la bătrănii din Căminul Spital. Nu de puține ori am văzut lacrimi pe obrojării elevilor atunci când ieșeau de la Căminul Spital. I-am văzut atunci când îmbrățișau cu căldură copiii aflați la Preventoriul Ilișua. La Mănăstirea Tihuța măicuțele au în grijă 17 copii, cărora am încercat să le aducem puțină bucurie prin vizitele noastre. Spectacolul „Dăruind vei dobândi” aduce în fiecare an speranță și ajutor unor copii aflați în dificultate. Sunt multe reușite ale acestei acțiuni pe care prefer să nu le expun aici. Implicarea elevilor în campania „Ajutor pentru Alex” i-au făcut pe mulți să înțeleagă importanța unei comunități unite.
Prin trupa de teatru Instinct care face impresie acolo unde joacă, prin vestita trupa pop- rock Big City, prin revista școlii Esentza, prin munca elevilor și profesorilor noștri am reușit se pare să facem o impresie bună. Mulțumim pentru premiu și vom încerca să continăm ceea ce facem.
Afirm cu tărie că acest premiu se cuvine profesorilor inimoși și elevilor frumoși și talentați de la Colegiul Național „Petru Rareș”.
Pe lângă premiul oferit de ISJ am primit anul acesta premiul cel mare din partea administrației locale. Reabilitarea clădirilor cred că reprezintă momentul în care Colegiul Național „Petru Rareș” se afirmă definitiv în galeria marilor licee din România. Sper să fim la înățimea așteptărilor comunității și a părinților care cred în această școală”, a menționat directorul Colegiului Național ”Petru Rareș” pentru Știri din Beclean.