Județul Bistrița-Năsăud s-a înfrățit cu una dintre cele mai dezvoltate regiuni din Polonia: Județul Myślenice, Voievodatul Polonia Mică (Malopolska). Evenimentul, la care a participat și primarul Nicolae Moldovan, a avut loc joi, în Polonia.

Ceremonia a reunit autoritățile administrației publice din Myślenice, dar și reprezentanții județului Bistrița-Năsăud.

Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a semnat alături de omologul său polon, Starostele Județului Myślenice, Josef Tomal ”Înțelegerea de Cooperare” între cele două regiuni.

„Cooperarea dintre cele două județe are ca scop promovarea înţelegerii reciproce şi a prieteniei dintre poporul român şi cel polonez şi consolidarea cooperării între cele două unităţi administrativ-teritoriale. Scopul principal al colaborării în constituie promovarea contactelor între cetăţeni, precum şi a schimburilor de experiență în domeniile administraţiei publice locale, culturii, economiei, ştiinţei și tehnologiei, sportului, sănătăţii, educației și tineretului„, a transmis președintele Emil Radu Moldovan pe pagina sa de Facebook.

Un promotor al relațiilor de prietenie cu regiunea polonă, prezent la eveniment a fost și Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean. Acesta și-a putut împărtăși experiența sa de colaborare cu polonezii alături de care deja derulează proiecte comune prin intermediul Grupurilor de Acțiune Locală și cu Administrația din Myślenice.

Despre județul Myślenice

Situat în zona de sud a Poloniei la o distanță de 35 Km față de orașul Cracovia, județul Myślenice are o populație de 117.000 de locuitori. Economia județului este axată pe cercetare în domeniul tehnologic, industria chimică şi metalurgică, exploatarea și prelucrarea de cărbune și minereu, agricultură și procesarea hranei dar și industria tutunului.