Faptul că Guvernul Ponta și-a dat demisia și că președintele Iohannis a desemnat un premier independent în persoana lui Dacian Cioloș, care va propune un Guvern de tehnocrați, nu l-a lăsat indiferent pe primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, apropiat al fostului premier Victor Ponta.

Edilul-șef al orașului de pe Someș a declarat în exclusivitate pentru Știri din Beclean faptul că așteaptă cu interes să vadă cum va arăta Guvernul de tehnocrați, dar a subliniat că nu are nicio emoție legată de relația cu un nou Guvern, pentru că proiectele pe care le derulează la Beclean vor continua, indiferent de cine va fi la guvernare.

O administrație stabilă cum este cea a Becleanului nu va avea de suferit, indiferent de cine se află la guvernare. Guvernul își va face datoria, iar noi ne vom continua strategia corectă de a aborda orice subiect, orice proiect, cu maturitate. Eu cred că am demonstrat întotdeauna, chiar și atunci când am fost într-o opoziție din aceea cruntă, că am reușit să colaborez cu toată lumea și că am adus, chiar înaintea liderilor județeni ai acelor formațiuni politice, oameni care s-au implicat în dezvoltarea comunității noastre”, a precizat Nicolae Moldovan pentru Știri din Beclean

Vă amintim faptul că în anul 2010 la Beclean, pe vremea Guvernului Boc, au fost demarate lucrările de construcție la bazinul de înot din oraș. Lucrările au fost însă oprite după doar șapte luni de zile, din cauza faptului că fondurile guvernamentale au fost blocate pentru o perioadă. Din fericire, banii necesari finalizării proiectului au apărut după doi ani, în toamna anului 2013, când la guvernare se afla deja Victor Ponta.

Citește și: Nicolae Moldovan susține că își dorește un nou mandat de primar în 2016

„Să știți că există o regulă: un proiect bine fundamentat, un proiect care este necesar comunității, care se află deja într-un anumit stadiu de implementare, va merge mai departe, indiferent de guvernare. Și nimeni nu poate să finanțeze numai anumite administrații, sau anumite primării, niciodată, poate să fie orice Guvern ar fi el, pentru că trebuie întotdeauna să continue acele proiecte cărora să nu le poată găsi defecte, iar noi avem și vom face mereu asemenea proiecte serioase. Legat de noul Guvern, am observat că se merge pe o idee de tehnocrați, deci de oameni capabili să vadă toate aceste proiecte cu maturitate”, a mai subliniat Nicolae Moldovan pentru Știri din Beclean

Cum reușește Nicolae Moldovan să pună la punct toate proiectele în așa fel încât acestea să aibă continuitate?

Întotodeauna când îți propui la începutul anului proiecte, nu poți să estimezi exact dacă constructorul își face treaba, dacă banii vin așa cum ți i-ai conceput de la Guvern sau de la Uniunea Europeană, sau din bugetul local, din taxele sau impozitele cetățenilor. Dar, dacă ai (n.r. bani în buget) îți permiți să le mai faci (n.r. proiecte). Nu toate îți ies întotdeauna. Tu îți propui, estimezi, faci o estimare a bugetului. Așa vom face și în 2016, vom face o estimare a bugetului: atât încasăm, atât avem de mers la Uniune, la Guvern, și atunci în cursul unui an poți avea surprize: pozitive sau negative. Noi de data asta, în 2015 am avut pozitive”, a explicat primarul Becleanului modul în care se face administrație.

Mai departe, primarul a explicat pentru Știri din Beclean că un aport important în reușita proiectelor din oraș au adus și beclenarii, dar și vremea bună de afară, tot timpul anului.

„Și cetățenii și-au adus contribuția la timp și, așa cum se cuvine, și Guvernul și-a făcut datoria, și Uniunea Europeană și-a transmis la timp toate contractele pe care le-am avut, deci, a fost un an bun 2015 pentru Beclean. Dar, nu întotdeauna sunt anii foarte buni, sau vremea să țină cu noi, așa cum este acum. Cam așa se face o administrație serioasă, cu încredere și perseverență”, a mai subliniat Nicolae Moldovan.

În prezent, mai multe proiecte de modernizare a Becleanului au intrat pe ultima sută de metri, iar muncitorii lucrează la foc continuu pentru a reuși să finalizeze la timp lucrările. Potrivit primarului, dacă vremea va continua să fie la fel de bună, cu temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă a anului, mai multe străzi vor fi asfaltate complet, zona fântânii arteziene va prinde contur, iar parcul central va fi inaugurat în curând.

Proiectul amplu de schimbare şi modernizare a centrului oraşului Beclean este cuprins în Strategia de Dezvoltare pentru perioada 2014–2020.

CUM va arăta Becleanul după ce proiectele de modernizare vor fi gata – FOTO