Noii aleşi locali, convocaţi la şedinţele de constituire a consiliilor! Câştigătorii alegerilor locale de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud sunt convocaţi, începând de miercuri, la şedinţele de constituire a consiliilor locale şi a Consiliului judeţean, potrivit unei informări remise marţi de Instituţia Prefectului, informează Agerpres.

Noii consilieri judeţeni vor depune jurământul vineri, în aceeaşi zi fiind programată şi constituirea Consiliului local al municipiului Bistriţa.

Consilierii locali din Beclean își depun jurământul miercuri

Miercuri, primele consilii constituite vor fi cele din oraşul Beclean şi din 20 de comune, cele mai multe situate pe Valea Someşului şi pe Valea Ilvelor. În orașul Beclean, ședința de constituire are loc miercuri, de la ora 14.00.

Citește și: Cum va arăta noul Consiliu Local al Primăriei Beclean, după alegerile din 5 iunie

Sâmbătă, 25 iunie, sunt programate oraşul Năsăud şi comunele Rebra, Urmeniş, Parva, Braniştea, Milaş şi Silivaşu de Câmpie.

În urma alegerilor locale, PSD a obţinut în judeţul Bistriţa-Năsăud 39 de primari, PNL 17, ALDE şapte, iar UDMR unul. Social-democraţii se bucură de majoritate în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, unde li s-au atribuit 19 din totalul de 31 de mandate.