Scene incredibile s-au petrecut sâmbăta trecută în centrul Becleanului! O copilă de 13 ani ar fi fost tâlhărită chiar în parcul din Beclean, de către doi tineri, minori și ei! Ca și cum asta nu era de ajuns, fata ar fi fost apoi violată de către unul dintre agresorii săi. Totul s-a petrecut seara târziu, iar varianta violului nu a putut fi deocamdată confirmată de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, care au deschis însă un dosar penal în acest caz pentru cercetări. 

După agresiune, copila a ajuns ulterior la spital pentru îngrijiri medicale. Minora a făcut apoi o plângere la poliție, iar oamenii legii au intrat imediat pe fir.

„La data de 26 martie anul curent, IPJ BN a fost sesizat cu privire la faptul că o minoră de 13 ani din comuna Chiochiș ar fi fost victima unei agresiuni și a unui furt, fapte comise pe raza orașului Beclean. În cauză, a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări în vederea stabilirii veridicității aspectelor sesizate și a luării măsurilor legale ce se impun”, a precizat pentru Știri din Beclean inspectorul de poliție Virginia Pîrlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Mai departe, susțin surse din Poliție, doar rezultatele unui certificat medico-legal ar putea arăta dacă a fost sau nu vorba despre un viol, așa cum susține minora. Rezultatele concludente de la medicul legist vor fi comunicate abia peste câteva zile polițiștilor. Între timp, presupușii agresori au fost identificați, dar nu s-a luat deocamdată nicio măsură împotriva lor, cazul fiind în curs de cercetare.

Surse din Poliția Beclean susțin faptul că ar fi fost vorba „doar” despre o tentativă de viol. Cât despre furt, se pare că telefonul mobil al fetei a fost luat de către unul dintre cei doi băieți, după ce fata l-a scăpat pe jos.

Culmea este faptul că nimeni nu ar fi văzut ce s-a întâmplat, iar asta îngreunează ancheta polițiștilor care trebuie să afle cum s-a petrecut totul și cine are dreptate. În plus, în lipsa unor camere de supraveghere în parc, nu se poate observa niciun detaliu care să sprijine cercetările în acest caz.

Rămâne de văzut care vor fi concluziile polițiștilor și care este adevărul legat de viol. Oricum, indiferent de împrejurările în care s-a produs incidentul, este grav faptul că o minoră a putut trece prin așa ceva în Beclean și că alți minori sunt capabili de asemenea fapte de violență.

Vom reveni cu detalii…