Nici nu a ajuns bine la București și Hans Klemm i-a invitat deja pe toți românii la un dialog deschis, atât în persoană, cât și online. Hans Klemm, ambasadorul agreat al SUA la București, este deja fermecat de cultura, limba și istoria României. 

Mesajul său pentru români a fost transmis, cum altfel? Prin intermediul rețelei de socializare Facebook, acolo unde Ambasada SUA la București are aproape 58.000 de LIKE-uri.

Interesant este însă faptul că diplomatul american demonstrează că își dorește un dialog real cu românii, limba prin care  a ales să le vorbească oamenilor fiind limba română.

„Sunt fermecat de cultura de cultura, limba și istoria României. Astăzi, avem aceeași viziune: o Europă întreagă, liberă și în pace. Ca ambasador, țelul meu este să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate și să sprijin respectarea statului de drept și lupta dumneavoastră contra corupției. Voi lucra să extind comerțul și investițiile și să întăresc relațiile dintre poporul american și poporul român. Doresc să avem un dialog deschis și productiv, în persoană sau online. Eu și soția mea Mary, abia așteptăm să vizităm frumoasa dumneavoastră țară și orașele pline de viață și să ne întâlnim în scurt timp. Așadar, pe curând!”, este un fragment din mesajul pe care ambasadorul agreat al SUA la București l-a transmis prin intermediul unui video, postat luni pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei SUA.

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/bucharest.usembassy/videos/vb.423979315453/10156193765125454/?type=2&theater/” width=”550″/]

Vă amintim faptul că președintele Klaus Iohannis îl primeşte, luni, la Palatul Cotroceni, pe Hans Klemm, ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii în România, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

Potrivit unui anunț de presă transmis de Administraţia Prezidenţială, primirea de către şeful statului a lui Hans Klemm este programată pentru ora 18.00.

Cine este Kans Klemm?

Hans G. Klemm, diplomat de carieră, a fost consilier al subsecretarului pentru Management, la Departamentul de Stat. Anterior, în perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului în Biroul pentru Resurse Umane al Departamentului de Stat, iar înainte de această funcţie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept şi Respectarea Legii la ambasada din Kabul, în Afganistan (2010-2012).

Citiți mai departe pe Vocea Transilvaniei.