Profesorul dr. Ligia Dănilă, fost consilier local în perioada 2000-2004, revine în viaţa politică, fiind nominalizarea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) Bistriţa-Năsăud pentru funcţia de primar al oraşului Beclean.

Ţin să mulţumesc colegilor care nu m-au uitat şi care m-au scos puţin la lucru, având în vedere statutul meu de astăzi. Sunt o femeie care cred că aş putea sparge tabuurile care s-au instalat în societatea noastră, în ultima vreme. Femeia este viaţă şi cu ea este Dumnezeu. Pornind de aici, aş spune că prin ceea ce poate realiza o femeie în politică este egală cu bărbatul. Cred că s-au gândit bine colegii, că-i pot reprezenta, că ceea ce s-a făcut bine până acum la Beclean poate continua şi poate fi adăugat în bine. Cred că femeia ar trebui să-şi găsească locul şi în viaţa politică”, a declarat profesorul Ligia Dănilă, citată de Rasunetul.

Potrivit acesteia, într-o societate democratică, femeile şi bărbaţii sunt egali, „şi la muncă, şi la viaţa culturală, şi la viaţa politică”.

„Este crezul meu şi probabil că împreună cu echipa, cu oamenii din comunitate, cu cei din rândul cărora provin poate mai schimbăm aerul în Beclean”, a declarat prof. Ligia Dănilă, care este în prezent pensionară, dar încă activă la Colegiul Național „Petru Rareş Beclean.

Aceasta a recunoscut că trebuie dat primarului Becleanului… „ce-i al Cezarului” , asta prin prisma multelor realizări, însă acesta „ocupându-se de un anumit sertar”, domeniu, altele au rămas neatinse şi ar mai putea fi aduse îmbunătăţiri.

Citiți mai departe pe Răsunetul