• Astăzi este: miercuri, septembrie 20, 2017

Record mondial stabilit de „Ziua Portului Popular”. Câți oameni au participat la eveniment și ce oficialități au fost prezente – FOTO

Mihaela Hiticaș
mai14/ 2017

Peste 10.000 de oameni îmbrăcați în port popular au stabilit duminică la Năsăud un record mondial ce va fi omologat ca atare de oficialii Guinness World Records: „cel mai mare număr de persoane îmbrăcate în costum popular”. De asemenea, cei adunați în „orașul Academicienilor” mai vor și intrarea în Cartea Recordurilor cu „cel mai mare număr de participanţi la un dans tradiţional – Roata de la Runc”.

ACTUALIZARE, luni, ora 7.00 – Recordurile mondiale au fost omologate!

„Oficial! Județul Bistrița-Năsăud a stabilit două recorduri mondiale, acreditate oficial de Guinness World Record!

1. Cel mai mare număr de oameni care poartă simultan portul tradițional românesc (9506 persoane);
2. Cel mai mare dans popular românesc, realizat în sincron de 9506 oameni.

Cred că aceste cifre spun totul! E oficial faptul că județul Bistrița-Năsăud este capitala mondiala a românismului și a tradițiilor folclorice!

Acest lucru este meritul fiecărui om al județului nostru și al tuturor celor care astăzi au deschis lada de zestre și au arătat lumii întregi că noi, aici, știm să ne prețuim țara, valorile, trecutul, prezentul și viitorul!

Mă înclin în fața voastră dragii mei și sunt onorat sa pot să scriu istorie alături de dumneavoastră, cei mai minunați oameni de pe acest pământ!”, a transmis președintele Consiliului Județean BN, Emil Radu Moldovan, pe pagina sa de Facebook.

Vă amintim faptul că participanții s-au strâns duminică laolaltă la Năsăud, încă de la primele ore ale dimineții, acolo unde pe gazonul stadionului de fotbal s-au ținut de mână și au dansat împreună pe ritmurile muzicii folclorice „roata de la Runc”.

La evenimentul organizat chiar de „Ziua Portului Popular” au participat și numeroși beclenari, o delegație alcătuită din Ansamblul Folcloric „Someșul” Beclean și elevi ai școlilor din oraș fiind prezentă la Năsăud.

Printre cei îmbrăcați în straie populare s-au numărat și oficialități, în frunte cu președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, precum și numeroși politicieni printre care și senatorul de Beclean Ioan Deneș, primari din județ în marea lor majoritate PSD nelipsit fiind primarul Becleanului Nicolae Moldovan, alături de președintele CJ BN Emil Radu Moldovan, dar și mulți șefi de instituții din județ.

Distribuie și tu!
Share on Facebook45Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on Tumblr0Email this to someoneShare on StumbleUpon0Digg thisPrint this page

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>