O cântăreață de muzică populară din orașul Beclean, județul Bistrița-Năsăud, trece prin încercarea vieții ei, după ce la o lună de când s-a căsătorit a aflat că suferă de leucemie. Este vorba despre Mihaela Florina Ciuruș Nagy, o tânără interpretă în vârstă de 24 de ani, care a aflat că trebuie să lupte pentru viața ei în urmă cu doar câteva zile. 

Optimistă din fire, Florina Ciuruș, așa cum o cunosc cei care au auzit-o cântând, are încredere în faptul că o să se vindece. Pentru asta însă, are nevoie și de sprijinul tuturor celor care pot dona sânge, pentru că asta este ceea ce îi lipsește acum: sângele. Tânăra se află acum internată într-o clinică de specialitate din Cluj-Napoca, în așteptarea diagnosticului complet.

„Se știe sigur că are leucemie, însă nu știm în ce stadiu este. Așteptăm diagnosticul cu emoții, dar și cu speranță”, a spus pentru Vocea Transilvaniei o persoană din anturajul Florinei Ciuruș.

Familia Florinei și prietenii acesteia au fost luați prin surprindere de vestea că tânăra este bolnavă, dar optimismul ei îi determină pe toți să o ajute cum pot. Primul pas este o campanie de mobilizare pentru donarea de sânge.

„Interpreta de muzică populară Florina Ciuruș și prietena noastră are nevoie urgentă de sânge!
Doritorii sunt rugați să se prezinte la oricare Centru de Transfuzii din țară, indiferent de grupa sanguină, ea va fi schimbată cu cea compatibilă Florinei.
Important e să se precizeze numele persoanei și institutul pentru care se donează sangele dar și eliberarea unei adeverințe care trebuie să ajungă la unul dintre membrii familiei.
Numele: Nagy Ciuruș Florina Mihaela
Institutul: Institutul Oncologic, secția Hematologie – Cluj
Persoană de contact pentru adeverință: Ciuruș Vasile (0759 142.795)”, este unul dintre mesajele care a circulat joi în mediul online, pentru tânără

Cum și-a dat seama Florina Ciuruș că este ceva în neregulă cu sănătatea ei?

Până acum câteva săptămâni, Florina Ciuruș părea să fie sănătoasă, fără nicio urmă de boală. Momentul în care și-a dat seama că ceva nu este în regulă a fost atunci când au început să-i iasă pete pe mâini și pe picioare. Și-a făcut programare la medicul de familie, însă într-una din zilele trecute, când i-a sângerat abundent gingia, a decis să meargă direct la urgențe. Acolo a ajuns sâmbătă, în data de 21 noiembrie, iar mai departe medicii din orașul ei au trimis-o la Bistrița, iar de acolo, după primul set de analize, specialiștii au decis să o transfere la Cluj-Napoca.

Florina Ciuruș este internată acum la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca și se gândește cu drag la prietenii ei de acasă care o ajută în campania de donare de sânge, în numele ei.

„Este super optimistă pentru că știe și crede cu tărie că o să se vindece”, a mai subliniat pentru Vocea Transilvaniei  persoana din anturajul Florinei Ciuruș care a dorit să-și păstreze anonimatul

Tânăra este interpretă de muzică populară la Casa de Cultură „Radu Săplăcan” din Beclean, are 24 de ani și s-a căsătorit la sfârșitul lunii octombrie cu alesul inimii ei, Daniel Nagy.

Cei care vor să doneze sânge în numele ei pot să facă asta la orice Centru de Transfuzii Sanguine din țară. În județul Bistrița-Năsăud, singurul astfel de Centru este cel de Transfuzie Sanguină Bistrița, situat în municipiu pe strada Nicolae Bălcescu, numărul 11A. Programul este de luni până vineri, între orele 8.00 – 12.00.