Tragedie fără margini la Podirei! Doi bărbați au murit la scurt timp după ce camioneta în care se aflau alături de un tânăr șofer a fost implicată într-un accident grav de circulație joi dimineața.

Totul s-a petrecut în jurul orei 5.55, când șoferul unei camionete marca Volkswagen în care se aflau cele trei persoane și care se îndrepta spre Beclean dinspre Bistrița a intrat într-o depășire, a derapat și a intrat într-un cap de pod, potrivit unor martori oculari citați de TimpOnline.ro.

Accidentul a avut loc pe o ploaie torențială, carosabilul fiind umed. Mașina aparținea firmei Euro Container din Săsarm, la care cei trei erau angajați, și venea de la Bacău.

La fața locului au ajuns echipaje SMURD, de prim ajutor și descarcerare. Cei trei bărbați erau încarcerați între fiarele contorsionate ale mașinii.

Potrivit TimpOnline.ro, bărbatul care se afla pe scaunul din dreapta a fost scos primul, iar medicii au început manevrele de resuscitare. A fost extras apoi al doilea pasager, care stătea în spate, fiind preluat de echipele medicale. Cele două persoane erau în stop cardio-respirator. Ultimul scos a fost șoferul, în vârstă de 23 de ani, din Nimigea, care se afla într-o stare mai puțin gravă decât ceilalți.

Procedurile de descarcerare au durat circa o oră, fiind extrem de dificil de realizat, mașina fiind distrusă aproape în totalitate (90%). Bărbatul aflat pe bancheta din spate a fost proiectat în față, peste pasagerul din dreapta și șofer.

Cine sunt victimele? 

În ciuda manevrelor de resuscitare, unul dintre pasageri, cel care se afla în dreapta șoferului, a murit. La scurt timp, a fost declarat decesul și celui de-al doilea pasager, care stătea pe bancheta din spate. Florin Costin avea 30 de ani și era din Beclean, iar celălalt, Dumitru Rodilă, tot 30 de ani și era din Breaza.

Pentru șoferul de 23 de ani din Nimigea, Alin Berar, care are traumatism cranio-cerebral, toracic și multiple leziuni la membre, dar este conștient, a fost chemat elicopterul SMURD, care să îl transporte la Târgu Mureș. Elicopterul a aterizat chiar pe șosea, traficul fiind oprit.

În timpul procedurilor de salvare a victimelor, traficul nu a fost blocat în zonă, însă circulația s-a desfășurat cu dificultate.