Un beclenar și-a pierdut viața, iar un altul a fost rănit grav într-un accident rutier produs pe DN17! Totul s-a petrecut vineri dimineața în jurul orei 8.20, între localitățile Șieu-Măgheruș și Podirei, iar la fața locului a fost solicitat și un elicopter SMURD. 

Imediat după impact, la fața locului s-au deplasat echipajele de intervenție: un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD şi două echipaje de descarcerare, sprijinite de un echipaj al Ambulanţei.

„S-au găsit la locul solicitării două victime, şoferii celor două maşini implicate în accident. Unul dintre aceştia, un bărbat în vârstă de 65 de ani, a rămas încarcerat şi a fost extras de echipajele de descarcerare şi predat echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD, care a început manevrele de resurscitare. Ţinând cont de faptul că victima era în stare extrem de gravă a fost solicitată intervenţia unui echipaj aerian SMURD, ce a aterizat la câţiva metri distanţă faţă de locul producerii accidentului. Din păcate, în ciuda manevrelor de resurcitare aplicate mai bine de 30 de minute, organismul bărbatului nu a răspuns procedurilor aplicate, astfel că echipajul medical a fost nevoit să constate decesul”, se precizează într-un comunicat al ISU ”Bistrița”.

Potrivit sursei citate, celălalt şofer, un bărbat în vârstă de 42 de ani, a fost preluat de echipajul Ambulanţei. Acesta era conştient şi cooperant, prezenta multiple leziuni şi traumaniste la nivelului capului. După stabilizare, a fost transportat la UPU Bistriţa pentru continuarea investigaţiilor medicale.

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat faptul că vinovat de producerea accidentului ar fi chiar bărbatul care a murit. Beclenarul ar fi schimbat direcția de mers la stânga, fără să se asigure, moment în care a fost izbit din plin de celălalt autovehicul. Impactul a fost atât de puternic, încât autoturismul în care se afla șoferul rănit a ajuns într-un șanț de pe marginea drumului.

„Bărbatul de 65 de ani, din Beclean, conducea un autoturism pe DN 17, în direcția Beclean-Bistrița, iar la un moment dat, între Șieu-Măgheruș și Podirei, a schimbat direcția de mers la stânga, fără să se asigure corespunzător și a fost lovit de un autoturism condus de către un bărbat din Beclean, în vârstă de 42 de ani, care era angajat în depășirea unor autovehicule. Din accident a rezultat decesul șoferului de 65 de ani și vătămarea corporală a celui de 42 de ani”, a precizat pentru Știri din Beclean inspectorul de poliție Virginia Pîrlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Pîrlea a mai spus că în cauză s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Potrivit informațiilor ȘtiridinBeclean.ro, beclenarul care a murit este domnul George Deteșan de pe strada Ion Creangă, iar cel care a ajuns la spital este Alex, contabil al firmei CML.

CONDOLEANȚE FAMILIEI!