Zilele Becleanului 2016. Prima zi a Zilelor Orașului BECLEAN, desfășurată joi, 18 august 2016, a marcat deschiderea oficială a evenimentului. 

În prezența oficialităților locale și județene, precum și a unei delegații importante din Polonia, primarul Nicolae Moldovan a dat undă verde începerii evenimentelor festive la Beclean.

„Este o sărbătoare importantă pentru noi, iar anul acesta sunt bucuros că de Zilele Orașului vom inaugura Campusul Școlar, un campus care arată așa cum mi-aș fi dorit încă de când eram copil și elev la liceu. Este o sărbătoare plină de emoție pentru noi toți și vreau să le mulțumesc beclenarilor pentru toată înțelegere pe care au avut-o în tot acest timp. Vreau să vă prezint cea mai grea investiție, dar cea mai grăitoare care va forma generațiile care vor veni. Acest 18.08.2016 va intra în istoria Becleanului. Orice aș spune, cuvintele nu își au niciun rost. Vă mulțumesc! La mulți ani, Beclean!”, a menționat primarul Nicolae Moldovan la debutul Zilelor orașului Beclean, în cadrul ceremoniei organizată la sediul Primăriei.

„Aș vrea să fac o legătură peste timp pentru că nimic nu e întâmplător. Delegația poloneză prezentă azi aici, după aproximativ 600 de ani, vine să reînnoiască o legătură strânsă între județul nostru și Myslenice. Despre comunitatea din Beclean nu ar mai fi multe de spus pentru că lucrurile sunt vizibile. Chiar dacă Becleanul nu este capitala județului, eu zic că este capitala celei mai unite comunități din județ, un oraș care excelează. Îi felicit pe beclenari, pe aparatul Primăriei, care știu cum să facă totul pentru orașul lor. La mulți ani tuturor beclenarilor!„, a spus Emil Radu Moldovan, președintele CJ BN, prezent la ceremonia de deschidere.

„Arătați foarte bine la cei 781 de ani, aici cam tot ce v-ați dorit s-a întâmplat. Sunt convins că dezvoltarea va continua, sunteți o comunitate extrem de unită și venim cu plăcere de fiecare dată aici. Zilele unui oraș reprezintă și închegarea legăturilor între oamenii comunității și asta vă doresc să vi se întâmple în această perioadă festivă. La mulți ani, Beclean!„, a mai adăugat Ovidiu Frenț, prefectul județului Bistrița-Năsăud.

Imediat după ceremonia de la Primărie, delegația oficială s-a deplasat la Campusul Colegiului Național „Petru Rareș”, pentru a vedea investiția importantă, finalizată cu succes.

Vă amintim, anul acesta se împlinesc 781 de ani de atestare documentară a Becleanului. Anul acesta este cea de-a XIV-a ediție a Zilelor Orașului BECLEAN și se desfășoară în perioada 18-21 August 2016.

Citește și: PROGRAMUL COMPLET AL ZILELOR ORAȘULUI BECLEAN