Un accident cumplit a avut loc vineri dimineața în cartierul Viișoara din municipiul Bistrița. O persoană a murit și alte șapte au fost rănite, după ce un TIR a izbit din plin un microbuz și alte două autoturisme, oprite la semafor.  

Totul s-a petrecut la ora 06.47, când prin numărul unic de urgență 112 a fost anunțat un accident rutier cu victime multiple.

„Salvatorii au găsit patru victime rămase blocate în microbuz, dintre care două, un bărbat şi o femeie, erau încarcerate. Victimele au fost extrase de pompierii militari prin manevre specifice, în mai puţin de cinci minute de la momentul sosirii la locul accidentului şi predate echipajelor medicale alocate. Victimele rămase încarcerate erau inconștiente în momentul în care au fost extrase, pentru femeie au fost începute manevrele de resuscitare, dar din păcate, după aproximativ 45 de minute, echipajele medicale au fost nevoite să constate decesul. Bărbatul rămas încarcerat a fost stabilizat şi preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă şi transportat la UPU – SMURD Bistriţa pentru alte investigaţii medicale. Tot la UPU – SMURD au ajuns alte şase victime, conştiente şi cooperante, care prezentau multiple leziuni şi traumatisme ce aparent nu le puneau viaţa în pericol. Doi bărbaţi, conducătorul auto al tirului, respectiv un conducător auto al unul autoturism implicat în accident, au primit asistenţă medicală la locul solicitării, dar au refuzat transportul la spital”, a precizat plt. maj. Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU ”Bistrița”.

Potrivit sursei citate, pentru acordarea primului ajutor persoanelor implicate în accident, au fost alocate două echipaje de descarcerare, echipajul de terapie intensivă mobilă şi un echipaj de prim ajutor SMURD şi patru autosanitare aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa – Năsăud.

Cum s-a petrecut totul?

„Pe raza localităţii Viişoara s-a produs un accident de circulaţie în care au fost implicate patru autovehicule respectiv un autotren, un microbuz şi două autoturisme. Pe fondul neatenţiei în conducere, a carosabilului umed şi neadaptării vitezei la condiţiile de drum, autotrenul, condus de un bărbat de 32 de ani din Târgu Lăpuş, a colizionat din spate microbuzul oprit la o trecere de pietoni. Microbuzul a ricoşat în cele două autoturisme aflate în faţa sa. Din accident a rezultat rănirea a opt persoane, dintre care şapte erau ocupanţi ai microbuzului şi o persoană aflată într-un autoturism din faţă. În urma accidentului, una dintre persoane a decedat” a declarat, pentru Mediafax Alexandra Vereşezan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.