Un accident grav de circulație s-a produs joi dimineaţa pe DN 17, la intrarea în localitatea Șintereag, județul Bistrița-Năsăud. În urma impactului dintre două microbuze, unul de marfă și altul de persoane, au rezultat nouă victime. Imediat, s-a declarat codu roșu de intervenție!

Un grav accident rutier a avut loc, joi dimineaţă, la ora 4.34, pe DN 17, la ieşirea din Şintereag spre Beclean, unde două microbuze, unul de Bistriţa-Năsăud, în care se aflau două persoane, şi unul de Republica Moldova, care transporta opt persoane, s-au ciocnit, ISU Bistriţa instituind cod roşu de intervenţie, scrie Timp Online. Trei persoane au fost transportate la spital, fiind necesară intervenţia echipelor de descarcerare.

UPDATE, ora 9.45 – Oamenii legii bistrițeni nu au putut comunica presei motivele pentru care s-a produs accidentul grav de la Șintereag

„Polițiștii din cadrul IPJ BN au acționat pentru sprijinirea echipajelor SMURD implicate în salvarea victimelor, cercetarea la fața locului, fluidizarea traficului rutier în zonă și dirijarea circulației. Cercetările vor fi continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean pentru stabilirea tuturor cauzelor producerii accidentului”, a precizat pentru Vocea Transilvaniei inspectorul de poliție Virginia Pîrlea, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

UPDATE, ora 8.00 – Care este starea victimelor ajunse în stare gravă la spital

„În cursul dimineţii de 26.06.2016, au fost aduşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa doi pacienţi, victime ale accidentului rutier care a avut loc în localitatea Şintereag, jud. Bistrița-Năsăud. La ora 7.00, pacienţii se aflau în curs de investigaţii. Starea celor doi răniţi este următoarea: – un pacient cu diagnosticul de etapă: Contuzie hemitorace drept. Contuzie antebraţ drept; -un pacient cu diagnosticul de etapă: Contuzie splenică. Plagă delabrantă flanc abdominal stâng. Contuzie antebraţ stâng”, se precizează într-un comunicat al Spitalului de Urgență Județean Bistrița-Năsăud remis redacției Vocea Transilvaniei.

Unde s-a petrecut accidentul?

Accidentul s-a petrecut la intrare în localitatea Șintereag, într-o curbă. În urma impactului, microbuzele au fost aruncate la zeci de metri unul de celălalt. Nimeni nu a rămas încarcerat. Se pare că microbuzul de persoane venea din Moldova și se îndrepta spre Franța.

La faţa locului au ajuns două echipaje de descarcerare, un echipaj de terapie intensivă, trei ambulanţe SMURD de prim ajutor şi două ambulanţe SAJ.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, a declarat că a fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie”.

 

„Salvatorii au găsit la locul intervenţiei zece victime dintre care două încarcerate. Este vorba despre conducătorii auto din cele două microbuze implicate în accident. Aceştia din urmă au fost extraşi în aproximativ 25 de minute de către pompierii militari şi predaţi echipajelor medicale sosite la locul accidentului. Toate cele 10 victime au primit înjrijiri medicale la locul accidentului. Dintre acestea, trei au fost transportate la spital, două la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi una la Spitalul Orăşenesc Beclean. La locul solicitării au fost alocate două echipaje de descarcerare, patru echipaje SMURD din care unul de terapie intensivă mobilă şi trei de prim-ajutor şi două echipaje aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Conducătorii auto au fost prinşi la nivelul membrelor inferioare în caroseria avariată a microbuzelor implicate în accident. În extragerea victimelor s-a ţinut cont de faptul ca manevrele întreprinse să nu le agraveze leziunile deja suferite”, a declarat Rus, conform Timp Online.

Traficul a fost blocat în zonă circa o oră, formându-se coloane de maşini pe kilometri întregi.

GALERIE FOTO AICI