Un accident grav s-a petrecut marți după-masa pe drumul național 17, la ieșire din localitatea Podirei spre Șieu-Măgheruș! Șoferul unui autoturism de teren care circula spre Bistrița a intrat din plin într-un tractor care tracta un disc agricol. 

Impactul a fost atât de puternic încât ambele vehicule s-au răsturnat. La fața locului s-au deplasat pompierii militari de la Descarcerare și echipajul de Terapie Intensivă Mobilă SMURD.

Din fericire, ambii șoferi, atât cel al autoturismului, cât și cel al tractorului au scăpat cu viață. Mai mult, ambii au refuzat să fie transportați la spital, fiind în afara oricărui pericol.

„Este vorba despre două victime care au fost asistate din punct de vedere medical de către echipajul SMURD de terapie Intensivă Mobilă sosit la fața locului. Ambele victime au refuzat să fie transportate la spital. Șoferul tractorului s-a ales cu o plagă la mână, dar se află în afara oricărui pericol”, a precizat pentru Vocea Transilvaniei plt. maj. Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU „Bistrița”.

Polițiștii au ajuns și ei la locul accidentului pentru a afla cum s-a petrecut totul. Din primele informații, totul s-ar fi petrecut din cauza șoferului mașinii de teren.

„Tractorul se deplasa în direcția Beclean – Bistrița și era urmat de două autoturisme. Ultimul autoturism, cel implicat în accident, s-a angajat în depășirea tractorului, dar, în același timp, șoferul tractorului cu disc agricol a semnalizat pentru schimbarea direcției de mers, iar impactul nu a mai putut fi evitat. Ambele vehicule s-au răsturnat”, a spus pentru Vocea Transilvaniei locotenentul de poliție Virginia Pîrlea, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

Potrivit sursei citate, șoferul tractorului are 55 de ani și este din Chintelnic, iar celălalt șofer are 48 de ani și este din Iași. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate împrejurările în care s-a produs accidentul.

Beclenarul Cosmin Săsărman se afla și el în trafic în momentul în care s-a produs accidentul și a făcut mai multe fotografii pe care le-a trimis redacției Știri din Beclean. Din imagini se poate vedea cât de puternic a fost impactul care a făcut ca ambele autovehicule să se răstoarne.