Cele mai importante proiecte aflate în derulare la Beclean, dar și cele gândite pentru viitor, toate au fost prezentate în cadrul evenimentului “Administrație pentru comunitate”, organizat joi seara la sediul Primăriei Beclean.

Au fost prezenți numeroși invitați, printre care o delegație din Polonia, dar și reprezentanți ai comunității locale sau județene, șefi de instituții sau simpli cetățeni.

Printre aceștia, președintele CJ Emil Radu Moldovan, care ne-a felicitat pentru toate proiectele derulate și gândite pentru modernizarea Becleanului.

Delegația din Polonia i-a dăruit primarului Nicolae Moldovan lucrarea de masterat a unor studenți eminenți, prin care aceștia au făcut un studiu excepțional despre Băile Figa, legat de peisagistica locală.

Multe dintre propunerile studenților vor fi puse în practică la Băile Figa, a subliniat edilul-șef al orașului de pe Someș.

La final, toată lumea a vizionat filmul documentarul “La răscruce de ape și drumuri – Beclean pe Someș”, prin care se descrie istoria orașului din cele mai vechi timpuri și până azi. Producția a fost realizată de Ciprian Augustin Moldovan, cu sprijinul unor colaboratori importanți, printre care Andrei Moldovan, Radu Zagreanu sau Aurel Podaru.