Alegerile locale 2016 au adus în fața beclenarilor nu mai puțin de șase candidați care vor să devină primar al urbei de pe Someș. Cum până la ziua alegerilor au mai rămas doar două zile, iar campania electorală se apropie de final, Știri din Beclean vă invită să îi cunoașteți mai bine pe toți cei șase candidați, așa cum se prezintă ei pe rețelele de socializare, în fața electoratului. 

Precizăm faptul că ordinea candidaților este una alfabetică. Astfel, Știri din Beclean vă prezintă cine sunt Vasile Bindea, Caius Cârcu, Ligia Dănilă, Nicolae Moldovan, Dănuț Pop și Liviu Țermure, așa cum reiese din mediul online.

Vasile Bindea – UNPR. De profesie consultant în afaceri și finanțare europeană, Vasile Bindea a lucrat în trecut și la Prefectura Bistrița-Năsăud, după cum se descrie acesta în mediul online. În această campanie electorală s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai ”vocali” candidați, cel puțin pe rețeaua de socializare Facebook. El susține că „prima prioritate a mandatului său este să mute Piața Mică de pe Aleea Gării. Aceasta va fi mutată în Piața Mare unde va urma să fie modernizată”. 

Slogan de campanie: „Primar beclenar”

Caius Cârcu – PMP. Candidatul PMP este de profesie jurist și un mare iubitor de animale. Activ în mediul online, în ultima lună Caius Cârcu a împărtășit de cele mai multe ori pe pagina sa de Facebook activități din campania electorală, dar și postări ale contracandidatului UNPR sau chiar proiecte ale contracandidaților de la PNL. Atunci când și-a lansat candidatura pentru funcția de primar al orașului Beclean, Cârcu a subliniat că „viitorul familiilor beclenarilor este într-un oraș mai civilizat; cu o infrastructură mai dezvoltată si condiții mai bune pentru dezvoltarea tinerei generații si cu o societate civilă activă”.

Slogan de campanie: „Primarul vostru, prietenul vostru!”

Ligia Dănilă – ALDE. Deși are un cont de Facebook creat chiar în ultima săptămână de campanie, prof. dr. Ligia Dănilă este cunoscută totuși beclenarilor, fiind o profesoară de istorie cu vechime în Beclean. Atunci când și-a anunțat candidatura, Ligia Dănilă a spus că agândit o serie de proiecte, de programe care au în centru activitatea tinerilor”. „De ce mă opresc în primul rând la tineri? Pentru că tinerii sunt cei pe care îi pregăteşte societatea şi pe umărul lor atârnă viitorul nostru”. În trecut, prof. dr. Ligia Dănilă a fost consilier local din partea PNL în mandatul 2000-2004.

Slogan de campanie: „Îndrăznește mai mult. Adevărații liberali te vreau puternic!”

Nicolae Moldovan – PSD. Dintre toți candidații la funcția de primar pentru orașul Beclean, Nicolae Moldovan este singurul cu aproape 20 de ani de experiență în administrația locală. Licențiat în fizică nucleară și absolvent al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Nicolae Moldovan a candidat pentru prima dată la alegerile locale în anul 2000, iar de atunci este primar al Becleanului. Pe rețeaua de socializare Facebook postează frecvent prin intermediul paginii sale reușitele pe care le-a bifat în ultimii ani, dar și evenimente la care participă, cu poze sau filmări. „Vă asigur de faptul că atât Becleanul, cât și localitățile aparținătoare se vor dezvolta în continuare și mai mult!”, este mesajul transmis de Moldovan în cel mai recent clip postat în mediul online. Reabilitarea termică a blocurilor, centura Becleanului, atragerea de investitori, construcția unei parcări supraterane sau extinderea Băilor Figa, sunt doar câteva dintre proiectele propuse pentru mandatul 2016-2020.

Slogan de campanie: „Ca întotdeauna: împreună”

Dănuț Pop – M10. Ca reprezentant în Beclean al partidului M1o, Dănuț Pop, de profesie economist, s-a remarcat în această campanie electorală în mediul online prin comentariile acide la adresa unora dintre contracandidații săi, sau chiar a fostului premier Victor Ponta. În schimb, despre el spune că știe „ce înseamnă munca fizica cât și cea intelectuala” și că știe să-i respecte „pe cei care muncesc”. „Doresc sa fiu Primarul celor mulți și cu greutăți, al tinerilor, al oamenilor harnici și al pensionarilor”, mai scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

Slogan de campanie: „Împreună reușim schimbarea!”

Liviu Țermure – PNL. Dintre toți candidații la alegerile locale 2016, Liviu Țermure pare să fie singurul absent în mediul online pe rețeaua de socializare Facebook, însă este și el cunoscut oamenilor, fiind unul dintre medicii veterinari din oraș. Deși nu este prezent pe Facebook, echipa lui de consilieri locali compensează absența din mediul online a candidatului la funcția de primar prin postări legate de proiectele pe care PNL le propune electoratului. Multe dintre proiectele prezentate sunt idei mai vechi ale pedeliștilor, reluate acum, care se regăsesc de altfel și la alți candidați: locuri de muncă pentru beclenari, modernizarea punții peste Someș sau susținerea financiară a unei echipe de fotbal cu bani de la bugetul local. Liviu Țermure a mai candidat și în 2012 la alegerile locale pentru obținerea funcției de primar, tot din partea PNL.

Slogan de campanie: „Reușim împreună!”

Citește și: Alegeri locale 2016 Beclean. Cum arată buletinele de vot pentru ziua de duminică – FOTO

Ordinea candidaților la funcția de primar al orașului Beclean pe buletinele de vot din data de 5 iunie este următoarea: Vasile Bindea (UNPR), Nicolae Moldovan (PSD), Liviu Ţermure (PNL), Ligia Dănilă (ALDE), Caius Cârcu (PMP), Dănuţ Pop (M10).