Anchetă la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Tineri cu Handicap Beclean, după ce la începutul lunii un tânăr internat aici a căzut fracturându-şi şoldul, el fiind internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa abia după două săptămâni.

Acum, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud au intrat pe fir și au cercetat cazul, pentru a vedea care sunt toate împrejurările în care tânărul s-a rănit, dar și dacă a fost tratat cu superficialitate.

Potrivit timponline.ro, un raport întocmit de şefa Centrului, Ana Maria Cîndea, arată că Nicolae Sergiu Tinca (26 de ani) a fost diagnosticat din 2007 cu handicap grav, întârziere mentală severă, tulburări grave de comportament şi infecţie HIV, iar în 2012 a fost internat în centrul de la Beclean. În data de 3 iulie 2015, la ora 22.00, el a fost găsit în curte fiind accidentat la şold şi frunte, a fost transportat la UPU Beclean unde medicul de gardă i-a prescris tratment local şi i-a recomandat efectuarea unei radiografii. În data de 6 iulie, s-a solicitat medicului de familie trimitere pentru efectuarea radiografiei, aceasta arătând că tânărul a suferit o fractură de col femural  stâng compensată.

Potrivit raportului menţionat, medicul de familie a recomandat repaus şi un tratament care să ajute la închiderea fracturii şi să îi aline durerea. Îngrijorată că starea tânărului nu se îmbunătăţeşte, şefa Centrului a cerut după 10 zile părerea unui ortoped căruia i-a arătat radiografia tânărului, iar acesta din urmă a cerut încă o radiografie de control pentru a putea exprima o părere pertinentă.

Citiți mai departe raportul citat mai sus și ce s-a întâmplat cu tânărul, pe timponline.ro