Ansamblul Folcloric Someșul Beclean a reușit să capteze audiența în emisiunea „La Măruță”, la care au fost invitați să danseze luni, 18 decembrie. Tinerii conduși de interpreta de muzică populară Mariana Harosa, totodată și directoarea Casei de Cultură „Radu Săplăcan” Beclean, au demonstrat că jocul de pe Someș  este unul remarcabil și demn de aplauze.

Și-au făcut numărul fără greșeală, lucru apreciat până și de Mihai Petre, invitat special în emisiunea lui Măruță. Fostul jurat de la „Dansez pentru tine” și „Românii au Talent” a lăudat prestația beclenarilor cărora le-a mulțumit pentru emoția pe care au transmis-o prin dansul lor.

Dansatorii beclenari nu s-au dus cu mâna goală în platoul emisiunii, mai multe bucate alese specifice zonei noastre fiind dăruite realizatorului emisiunii. Cătălin Măruță a fost impresionat de țuica de cireșe, despre care viceprimarul Becleanului Ștefan Mathe a subliniat că este produsă la Cireșoaia.

De altfel, viceprimarul Mathe care a însoțit Ansamblul în emisiune a menționat și faptul că zona noastră și Becleanul deopotrivă se laudă pe lângă cireșele din Cireșoaia și cu Băile Figa, stațiunea care atrage an de an tot mai mulți turiști în orașul de pe Someș.

Potrivit lui Cătălin Măruță, în primăvara lui 2018 este posibil ca Ansamblul Folcloric Someșul Beclean să mai participe o dată la emisiunea prezentată de el, dacă beclenarii vor întruni suficiente voturi din partea telespectatorilor.

Multă baftă și din partea publicației online Știri din Beclean!

Pentru cei care au ratat emisiunea, transmisia se poate vedea și pe pagina de Facebook Știri din Beclean, care a transmis live momentul, sau pe site-ul emisiunii „La Măruță”.