Spitalul Orășenesc Beclean va fi dotat cu aparatură performantă în valoare de peste 110.000 de euro! Este vorba despre un aparat de radiologie fix și un osteodensitometru, care vor fi achiziționate cu ajutorul banilor guvernamentali.

Fondurile pentru cele două aparate au fost alocate de la bugetul de stat, prin programul național de „finanțare de aparatură medicală și echipament medical de urgență în sănătate”. Guvernul României va oferi astfel Spitalului Orășenesc din Beclean nu mai puțin de 450.000 de lei, adică 100.000 de euro pentru aparatul de radiologie fix și în jur de 45.000 de lei, adică peste 10.000 de euro, pentru osteodensitometru. 

Mă bucur că în continuare reușim să dotăm spitalul din Beclean cu aparatura necesară unui tratament medical de excepție”, a declarat pentru Știri din Beclean primarul Nicolae Moldovan.

Mai mult, tot la Spitalul Orășenesc Beclean va fi în curând instalat noul afișaj cu numele.

Citește și: Lista celor 20 de proiecte care se realizează în această perioadă în Beclean. Care sunt prioritățile

Ce este osteodensitometrul?

Osteodensitometrul este aparatul care ajută la măsurarea densitatii minerale osoase. Cauza cea mai frecventa a pierderii densitatii osoase este osteoporoza, urmata de carenta de vitamina D. Osteoporoza este o afectiune caracterizata prin reducerea masei osoase si deteriorarea microarhitecturii tesutului osos, ducand la compromiterea rezistentei mecanice a osului si cresterea riscului de fractura.