Mai mulți părinți din Beclean care obișnuiesc să iasă împreună cu micuții lor la spațiul de joacă amenajat chiar lângă bazinul didactic de înot au făcut un apel către toți cei care parchează în zonă: „Vă rugăm frumos să folosiți parcarea semnalizată!”

Nemulțumirea părinților vine după ce numeroși utilizatori ai bazinului didactic de înot preferă să-și parcheze mașinile cât mai aproape de ușa de intrare a bazinului, în loc să utilizeze parcarea pusă la dispoziție de Primăria Beclean, aflată la doar câțiva metri mai încolo.

Acest lucru este deranjant pentru părinți, întrucât spațiul destinat copiilor este destul de restrâns, iar cei mai mici se pot lovi de autoturismele parcate.

„Avem aici un pic de spațiu de joaca pentru copii, dar se pare că mulți dintre cei care vin la bazin parchează fix în ușă sau pe trotuar, în timp ce parcarea e goală”, a precizat pentru Știri din Beclean o mămică ce a dorit să-și păstreze anonimatul, într-un apel adresat celor care parchează chiar în ușa bazinului de înot.

„Serios că nici nu ai pe unde trece cu bicicleta pe trotuar din cauza că sunt mașini parcate, deși parcarea semnalizată e goală. Parcul e plin de copii și aici preferăm să venim pentru că e mai liber, pe platoul din fața bazinului copiii se pot bucura în voie de trotinete sau se pot da cu bicicleta”, a mai adăugat un alt părinte.

„Chiar nu prea avem locuri de joacă unde să stăm și noi liniștite că nu vine vreo mașină, în fața blocului iarăși mașinile circulă, și e păcat că nici aici unde ar fi trebuit să fie mai liber spațiul, șoferii nu ne respectă”, a mai subliniat o mămică.

Apelul părinților se adresează tuturor celor care au treabă în zona din jurul bazinului didactic de înot și care par sa evite parcarea amenajată de Primăria Beclean special pentru deservirea zonei respective.

Din păcate, mulți preferă să parcheze pe trotuare sau pe platoul din fața bazinului, deși parcarea semnalizată corespunzător se află la doi pași distanță de punctele de interes și, pe deasupra, este și gratuită.

Pe de altă parte, este posibil ca platoul din fața bazinului didactic de înot să fie special conceput ca fiind loc de parcare pentru utilizatorii acestuia. Cu toate acestea, tot nu se justifică de ce mulți șoferi parchează pe trotuare, iar parcarea mare și semnalizată rămâne goală de cele mai multe ori.