Prejudiciu de peste 60.000 de lei, recuperat de polițiștii de la Investigații Criminale. Trei bărbați bănuiți de comiterea unui furt  au fost identificați, depistați și prinși la scurt timp după comiterea faptei.

 La data 12 noiembrie a.c., Poliția a fost sesizată, de către o femeie, de 43 de ani, din Rodna cu privire la faptul că i s-a sustras din locuință o sumă importantă de bani și un pistol cu aer comprimat.

În urma activităților complexe informative și de investigare desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au fost identificați, localizați și depistați 3 bărbați, bănuiți de comiterea faptei. Doi dintre aceștia, ambii din Rodna, de 31 de ani, respectiv 37 de ani au fost depistați de polițiști pe raza municipiului Bistrița. Cel de-al treilea, un bărbat, de 50 de ani, din județul Suceava a fost depistat pe raza orașului Vatra Dornei.

Polițiștii au recuperat integral prejudiciul, respectiv suma de 6420 euro și 38.300 lei, precum și un pistol cu aer comprimat, deținut legal.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, al secțiilor de poliție 7, 6 și 2, precum și din cadrul Poliției Municipiului Bistrița.

Cercetările continuă de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmând a fi dispuse măsurile legale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud.

➢ Rețineți!

Furturile din locuinţe sunt favorizate atât de neglijenţa proprietarilor, cât şi de faptul că aceştia lasă proprietatea nesupravegheată.

FII CU UN PAS ÎNAINTEA HOŢILOR:

– Încuiați întotdeauna locuința atunci când plecați, chiar dacă este pentru o scurtă perioadă de timp;

– NU păstrați în locuință obiecte de valoare şi sume mari de bani; acestea vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă;

– Când lipsiți de acasă nu lăsați ferestrele deschise;

– Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile;

– Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie;

– Atunci când părăsiţi locuinţa, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi;

– Montați la vedere plăcuţe de atenţionare cu privire la existenţa unui sistem de securitate;

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

 Sursa: IPJ BN