Zece alei din cartierul Podirei și alte cinci din satul de vacanță din vecinătatea Băilor Figa vor fi asfaltate! Primarul Nicolae Moldovan a anunțat vineri seara faptul că s-a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor de modernizare stradală în aceste două locuri. 

Cartierul Podirei și cartierul de cabane de lângă Complexul Balnear Băile Figa vor avea astfel alei asfaltate, lucru așteptat atât de către proprietarii din zonă, cât mai ales de turiști.

„Vă anunț cu bucurie faptul că azi am semnat contractul lucrărilor de asfaltare în cartierul Podirei și în cartierul de cabane de la Băile Figa. Contractul se derulează prin programul PNDL cu ajutorul fondurilor de la MDRAPFE (n.r. Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene) și are o valoare totală de 6.985.000 de lei. Cu ajutorul acestui proiect important vor fi asfaltate 10 alei în cartierul Podirei și alte 5 în cartierul de cabane de lângă Complexul Balnear Băile Figa. Din discuțiile avute, am convenit că de îndată ce toate procedurile vor fi îndeplinite și condițiile meteo o vor permite, se va începe efectiv lucrul la aleile respective în așa fel încât asfaltul să fie turnat cât mai repede”, a precizat primarul Nicolae Moldovan pe pagina sa de Facebook.

Primăria Beclean a mai transmis faptul că proiectul vine să materialize încă o etapă importantă din programul administrației publice locale beclenare de modernizare a infrastructurii urbane în cele două zone amintite ale Becleanului.

Vă amintim faptul că stațiunea balneară Băile Figa a fost inaugurată în 2010, iar de atunci s-a remarcat ca fiind una dintre cele mai înfloritoare investiții de acest gen din Transilvania. Cu modernizări și noutăți la infrastructură aproape în fiecare an (piscine noi, mai multe șezlonguri sau locuri de cazare), Băile Figa atrage sute de mii de turiști anual, oferta de petrecere a timpului liber fiind una generoasă, iar prețurile accesibile.

Administația locală și-a propus ca în curând să extindă Băile Figa cu ajutorul unui SPA, un loc menit să atragă turiștii și în sezonul rece, nu doar în lunile de vară.