„Frumusețea altfel” va defila în mijlocul bistrițenilor! Evenimentul „Atipic Beauty”, dedicat frumuseții persoanelor cu dizabilități, se află în 2016 la cea de-a opta ediție și va fi organizat pentru prima dată și la Bistrița, în data de 24 martie. 

Douăsprezece femei aflate în scaun cu rotile vor purta creații vestimentare ale unor designeri români și vor defila în fața audienței. Fiecare persoană cu dizabilități va fi însoțită de câte o personalitate publică din municipiul Bistrița. Totul, pentru a arăta că „împreună putem depăși orice obstacol”.

„Defilând împreună, vor demonstra că nu există limite și bariere atunci când ne dorim ceva cu adevărat și că solidaritatea umană manifestată prin cuvinte și fapte are capacitatea de a schimba vieți. Atipic Beauty nu este, așadar, doar un simplu proiect legat de lumea modei, este o lecție de viață pentru toți cei care cred că frumusețea este doar apanajul unui exterior perfect, în care conținutul nu are nicio relevanță. Acest eveniment este prilejul nostru, al tuturor, de a demonstra că împreună putem depăși orice obstacol, de a conștientiza că soarele nu face diferențe atunci când răsare, ci ne zâmbește la toți”, menționează organizatorii, Asociația Open Your Heart și Atelierul de Imagine Prompt Communication.

Potrivit acestora, fashion eventul Atipic Beauty a fost conceput din dorința de a promova frumusețea, inteligența, forța și puterea persoanelor a căror viață s-a schimbat brusc, pentru care normalitatea a căpătat alte dimensiuni. Atipic Beauty a fost creat cu scopul de a schimba, printr-un mijloc definit de rafinament și eleganță, mentalitatea societății în ceea ce privește atitudinea față de persoanele cu dizabilități.

Proiectul are ca obiectiv central sprijinirea persoanelor cu dizabilități, promovarea intereselor acestora, incluziunea lor socială și pe piața muncii, încurajarea societății de ai privi ca pe niște oameni normali, care dețin aceleași calități ca noi toți, dar cu siguranță mai mult curaj.

„Asociația Open Your Heart și Atelierul de Imagine Prompt Communication vă invită cu multă căldură să luați parte joi, 24 martie, ora 18.00, la Hotel Metropolis, la un eveniment complex definit de sensibilitate, rafinament, frumusețe și eleganță. Sub privirile curioase ale spectatorilor, 12 femei minunate pentru care limitele nu există, pentru care obstacolele nu reprezintă altceva decât sursă de putere, curaj și un impuls de a lupta cu și mai multă perserverență, vor defila în scaun cu rotile, însoțite de personalități publice din Bistrița purtând ținute semnate de desigeri români”, mai precizează organizatorii.

Designerul care le va îmbrăca pe tinerele domnișoare care vor defila într-un scaun cu rotile este nimeni alta decât bistrițeanca Tina Olari, care a câștigat de curând un premiu important în Spania, pentru talentul ei. Tina Olari este cea care a îmbrăcat-o și pe Miss World 2015.

Evenimentul va avea loc la Hotelul Metropolis din Bistrița, în data de 24 martie, de la ora 18.00.