Un bărbat de 34 ani, pe numele căruia autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare, a fost depistat de polițiștii din Bistrița-Năsăud la Reteag. 

Barbatul, care este cercetat pentru tâlhărie și furt calificat, a fost deja reținut și în cursul zilei de azi va fi prezentat Curții de Apel Cluj pentru arest preventiv.  

“Ieri, 28 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat un bărbat, de 34 ani, din Reteag, care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Italia, au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind cercetat pentru comiterea  infracțiunilor de tâlhărie și furt calificat pe teritoriul Italiei.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, se arată într-un comunicat al IPJ BN. 

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Curții de Apel Cluj, în vederea dispunerii măsurilor legale.