Polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Beclean au depistat la un control de rutină un șofer care conducea băut.

Mai mult, oamenii legii au depistat și faptul că acesta nu avea permis de conducere corespunzător.

„La data de 4 aprilie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Beclean au oprit în trafic pentru control, un bărbat, de 50 ani, din Bistrița în timp ce conducea un autovehicul pe DN 17, prin Beclean. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare pozitivă”, se precizează într-un comunicat al IPJ BN remis redacției Știri din Beclean.

În acest caz s-a întocmit un dosar penal pentru conducerea uni autovehicul fără permis de conducere.

Recomandările polițiștilor

Pentru a vă putea bucura de sărbătorile pascale în siguranță, NU conduceţi vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice sau fără a deține permis de conducere!

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru atât conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce conducătorul auto a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală, cât și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere.