Elevii care frecventează școala la Beclean vor beneficia în curând de un nou mijloc de transport! Este vorba despre un nou microbuz școlar pe care Primăria Beclean l-a primit de la Guvern. 

De noul microbuz şcolar vor beneficia toți elevii şcolilor din oraşul Beclean. Autovehiculul va fi recepționat joi, la București, după el urmând să meargă chiar primarul orașului, Nicolae Moldovan.

„S-a primit aprobarea guvernamentală pentru un microbus şcolar nou pentru transportul elevilor. Acest mijloc de transport face parte dintr-un lot de microbuze şcolare achiziţionat cu fonduri guvernamentale, în baza unui ordin comun Ministerului Dezvoltării şi al Ministerului Educaţiei. S-a ţinut cont de solicitările pe care fiecare unitate administrativ-teritorială le-a făcut, în funcţie de numărul de kilometri pe care copiii trebuie să-i parcurgă până la şcoală şi în funcţie de numărul de elevi care trebuie transportaţi”, a declarat primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, prin intermediul unui comunicat de presă.

Noua achiziţie de microbuze şcolare face parte dintr-un proiect mai amplu demarat de guvern, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Ministerul Educaţiei, la nivel naţional.

„Decizia a fost stabilită prin Ordinul comun al ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și al ministrului Educației și Cercetării Științifice, MDRAP/MECS nr.332/4567/2015 pentru repartizarea microbuzelor, aferente etapei a III-a, către unitățile administrativ-teritoriale, în vederea asigurării transportului şcolar”, se transmite prin intermediul unui comunicat de presă transmis de Primăria Beclean.