“În perioada 24-25 noiembrie 4 înotători de la clubul sportiv Tibi au participat la concursul internațional de înot Naturtex Kupadesfășurat în modernul complex de natație din Hódmezővásárhely, Ungaria, unde în 2016 a avut loccampionatul european de juniori.

Printre ei s-a aflat și înotătoarea din Beclean Otvoș Lorena. La competiție au participat 703 sportivi de la 47 cluburi.

Otvoș Lorena a obținut medalia de argint în proba de 100 m liber.

A fost un concurs greu la care au participat cluburi puternice din Ungaria. Sistemul de desfășurare a fost ca de obicei unul dificil, cu probe toată ziua, fără pauza la prânz, așa fiecare concurent avea programul propriu de concurs, odihnă în tribune sau pe saltea izopren, ncare la bazin prin catering. În general timpii obținuti au fost buni, cu unele recorduri personale pentru ei.

O evidențiez pe înotătoarea din Beclean Otvoș Lorena (n. 2009) care s-a clasat în probele categoriei ei de vârstă la care a concurat pe locul 2 la 100 m liber, deci medalie de argint la aceasta proba și pe locul 4 la 100 m spate (la 14 sutimi de secunda de locul 3).

Ea a mai concurat și în alte probe care nu existau la categoria ei de vîrstă, deci a concurat la o categorie superioara de varsta (n. 2008) și a obținut rezultate foarte bune, dacă ar fi fost clasament si la categoria ei ar fi obținut mai multemedalii. Astfel în probele de 200 m spate, 200 m liber, 400 m liber s-a clasat a 2-a dintre cele născute în 2009, iar în proba de 200 m mixt a 3-a. De altfel în țara vecină existăbază de date începând cu anul 2000 unde în fiecare an la fiecare categorie de vârstă, fiecare probă, în bazin de 50 m sau 25 m, fete sau băieți exista clasamentul sportivilor actualizat dupăfiecare concurs.

Pentru timpii care se încadrează până la o valoare sportivii sunt considerați speranțe de aur la proba respectivă. Potrivit acestei baze de date la categoria fete născute 2009 Lorena la cele 6 probe în care a concurat acum s-ar încadra îaceasta grupă a speranțelor de aur.

Putem afirma din nou că ea reprezintă cu cinste înotul din Beclean, poate reprezenta un model pentru cei din Beclean care vor începe practice înotul de performanță de acum înainte”, declarat Tiberiu Horgoș președintele clubului bistrițean și antrenorul sportivei.”

– Comunicat transmis de CS Tibi Bistrița –