Beclenarii își repară acoperișurile blocurilor cu ajutorul unei macarale pusă la dispoziția locuitorilor de către Primăria Beclean.

Cum furtuna puternică de acum două săptămâni a afectat serios numeroase acoperișuri de bloc din Beclean, pentru repararea lor a fost nevoie de mobilizarea tuturor vecinilor, dar și de sprijinul tehnic al administrației locale: o macara cu ajutorul căreia să se poată lucra la înălțime.

Una dintre cele mai grave situații a fost cea a Blocului 20, scara 4, acolo unde la etajul superior trăiește o familie de surdo-muți, iar apa căzută în urma ploilor se infiltrase până la etajul trei. Din fericire, vineri, 29 septembrie, vecinii au reușit să remedieze problema.

„#veștibune Mobilizare generală vineri, 29 septembrie, la blocul 20 despre care am tot scris zilele trecute. Doamna Lidia Dobra ne-a anunțat că acoperișul se repară! Mulțumim tuturor celor implicați! #comunitateunita #stiridinbeclean”, este mesajul postat vineri pe grupul Stiri din Beclean.

„S-a scris mult dspre necazurile aduse de furtună. A curs cu vorbe, cu promisiuni.Dar nu ar fi interesant să se vadă și cum se repară stricăciunile? În sfârsit se repară acoperișul de la scara 4, la bloc 20. Cu risc și efort, din dragoste, din alianța celor afectați și cu ajutorul Primăriei, care a pus la dispoziție o platformă, de pe care se lucrează în siguranță. Mulțumesc d.le primar! Acolo sus,e fiul meu…”, a subliniat Lidia Dobra, o doamnă pensionară care locuiește la etajul trei.

Vă amintim faptul că Primăria Beclean a cerut sprijin de la Guvernul României pentru a putea acoperi pagubele provocate de furtuna din data de 17 septembrie, care a făcut stricăciuni inclusiv la Spital, precum și la blocurile ANL din oraș. În plus, pentru a veni în sprijinul locuitorilor de la blocurile afectate de furtună, administrația locală a pus la dispoziția cetățenilor o macara cu ajutorul căreia să se poată lucra la înălțime, în condiții de siguranță. Utilajul poate fi solicitat la secretariatul Primăriei Beclean, pe baza unei cereri.

De menționat că în Beclean, zeci de acoperișuri au fost avariate de vântul puternic, mai mulți copaci au fost doborâți la pământ, iar zece persoane au ajuns la Spitalul din Beclean cu diferite leziuni provocate din cauza furtunii.