Un biciclist a fost accidentat grav de un autocamion la Bața, miercuri seara. Din fericire, bărbatul a fost salvat ca prin minune de către echipajul de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de intervenție Beclean.

Salvatorii beclenari au ajuns primii la locul accidentului. Deși intrase în stop cardiorespirator, resuscitarea efectuată de către echipajul de prim ajutor SMURD a reușit după doar două minute.

Odată stabilizat, bărbatul a fost preluat de elicopteruL SMURD și dus la Târgu Mureș.

„Echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenţie Beclean, ajuns primul la un eveniment rutier produs pe raza localităţii Bața, a reuşit să scoată din stop cardiorespirator un bărbat în vârstă de 50 ani – biciclist lovit de un autocamion.

Din fericire, organismul bărbatului a răspuns manevrelor de resuscitare după mai puţin de două minute de la începerea acestora.

Cu sprijinul unui echipaj cu medic de la Serviciul De Ambulanta Cluj, alocat din Dej şi a echipajului aerian SMURD, bărbatul a fost stabilizat si transportat cu elicopterul la un Centru de Traumă din municipiul Târgu Mureș pentru îngrijirile medicale care se impun”, a precizat locotenentul Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU BN.

Puteți vedea mai multe fotografii de la evenimentul din Bața în grupul de Facebook Știri din Beclean.

Sursa foto: Someseanul