Nu mai puțin de 43 de medalii au obținut înotătorii din Beclean, după participarea la cele mai recente competitii sportive în luna octombrie. 

Înotătorii din Beclean care activează în cadrul clubului sportiv Tibi au participat cu lotul clubului la trei competiții importante în luna octombrie, astfel: în 13-14 octombrie la Cupa Select Satu Mare, în 20-21 octombrie la Cupa Someș Beclean și în 27 octombrie Cupa Casa Ema Bistrița.

Printre sportivii beclenari care au participat la una sau mai multe competiții sunt: Nagy Etelka, Oprea Alexia, Otvoș Lorena, Otvoș Melisa, Tiuș Andreea, Antoniu Sebastian, Boloș Gabriel, Farcas Cristian, Halas Raul, Moldovan Horațiu, Vidican Cristian, Vidican Patrick.

Roadele existenței bazinului din Beclean s-au vazut din plin prin rezultatele obținute, foarte multe medalii, dar și timpi buni.

“Modul de desfășurare a competițiilor de înot, cu multe categorii de vârstă, multe probe la fiecare categorie de vârstă permite ca un club să obțină multe medalii, iar un sportivfoarte bun dacă la categoria sa de vârstă sunt de exemplu 6 probe poate să urce de 6 ori pe podium chiar pe cea mai înaltă treaptă. Acest lucru adică obținerea de multe locuri fruntașe la o competiție în majoritatea sporturilor nu este posibil. În cele 3 concursuri Otvoș Lorena a câștigat 12 medalii (8 de aur, 3 de argint, 1 de bronz), ea a mai câștigat un loc 2 la o categorie superioară de vârstă (la varsta ei proba nu era inclusă în program) dar regulamentul competiției nu a permis premierea ei. Otvoș Melisa a câștigat 12 medalii (4 de aur, 7 de argint, 1 de bronz), Nagy Etelka a câștigat 8 medalii (3 de aur, 5 de bronz) dar și titlul de cea mai bună sportivă la categoria ei de vârstă la cupa Casa Ema, Farcaș Cristian a câștigat 6 medalii(1 de aur, 5 de argint),  Halas Raul a câștigat 4 medalii (1 de aur, 3 de bronz) iar Antoniu Sebastian 1 medalie de bronz.

Ne bucurăm de locurile fruntașe ocupate de sportivii din Beclean care fac parte din lotul nostru, dar ne bucurăm mai ales de progresul înregistrat de ei și de recordurile personale doborâte.

Condițiile foarte bune de antrenament de la bazinul didactic își arată roadele.

Clubul nostru are în componență și multi sportivi din Bistrița, unele antrenamente le fac și ei tot în bazinul din Beclean.

Din păcate, activitatea de selecție a altor copii talentați (și Becleanul are mulți copii talentați pentru înotul de performanță) nu a dat rezultatele dorite și asta din mai multe motive dintre care unele nu depind de noi.

În ceea ce ne privește vom încerca să mediatizăm cât mai bine viitoarea acțiune de selecție care va începe în curand.

În 16-18 noiembrie Nagy Etelka și Farcaș Cristian vor participa la campionatul național categoria copii 10-11 ani și în 24-25 noiembrie Otvoș Lorena va participa la un puternic concurs în Ungaria”, a menționat Tiberiu Horgoș, președintele Clubului Sportiv Tibi Bistrița.