There is NO DIET or MEDICINE that will do what HEALTHY EATING does!
Suntem trei studente de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca care am realizat, în cadrul unui proiect, o campanie publică în orașul Beclean.
Scopul acestei campanii a fost de a informa locuitorii cu privire la o alimentație sănătoasă, dar și de a-i îndemna să consume alimentul minune, soia, spunându-le câteva din beneficiile acestuia.
Am realizat această campanie, deoarece am considerat că locuitorii au cunoștinte scăzute despre alimentație, iar prin această campanie am încercat să le recomandăm o alimentație sănătoasă, bazându-se pe un aliment foarte important și anume, soia.
Campania a fost realizată pe data de 16 decembrie 2019 și a constat în împărțirea unor mostre de lapte de soia cu cereale integrale și sirop, împreună cu un flyer informațional.
Pentru început, fiecare persoană trebuie să își formeze o alimentație sănătoasă și echilibrată, pentru a-și menține o sănătate bună, dar și pentru a se simți cel mai bine în pielea lui.
Toate alimentele pe care le mâncăm și toate lichidele pe care le bem în mod obișnuit formează modul nostru de alimentație.
Alimentele pe care alegi să le mănânci pot să îți îmbunătățească sau să îți afecteze sănătatea.
Astfel, alimentația se bazează în principal pe consumul de fructe, legume, cereale integrale, grăsimi și proteine sănătoase.
Pentru menținerea sănătății, este foarte important să mâncăm o combinație optimă de alimente din grupurile alimentar și să ne creăm propriul stil de viață sănătos.
Alimentele cu conținut de cereale integrale sunt mai sănătoase decât cele rafinate(exemplu: pâinea, pastele, orezul și făina albă), deoarece au fibre, minerale și vitamine. Se recomandă consumul de cereale integrale și fulgi de cereale, pâine și paste integrale, acestea având proprietăți ce ajută la scăderea riscului de boli la inimă, diabet, cancer la colon, dar și atac vascular cerebral.
Este recomandată utilizarea lactatelor cu conținut scăzut de grăsimi(1-2%), dar care au aceeași cantitate de calciu și de nutrienți esențiali ca lactatele normale. De asemenea, conținutul total de zaharuri adăugate trebuie să fie 0%.
Proteinele sunt nutrienții ce se găsesc în sursele vegetale și animale. Este recomandat consumul de carne proaspătă și naturală, decât mezeluri și alte tipuri de carne procesată. Totuși, este bine să planificăm săptămânal, zile în care să renunțăm la consumul de carne, în special cea de vită și de porc, cu pui, pește, soia, mazăre sau linte.
Sunt alimentele de bază și cele mai importante pentru sănătatea noastră. Cu cât consumăm mai multe fructe și legume, dar le și diversificăm, sănătatea corpului se va îmbunătăți.
Soia este alimentul minune, un aliment complex și ușor de digerat cu o mulțime de beneficii. Aceasta este cunoscută pentru proteina sa vegetală, ce poate fi comparabilă cu proteina animală. Soia este bogată în fibre și minerale esențiale, precum: fier, magneziu, potasiu și fosfor. Consumul de soia este benefic pentru următoarele afecțiuni: probleme cardiovasculare, bufeuri, osteoporoză, cancer mamar și cancer de prostată, dar și cel ovarian. De asemenea, consumul de soia reduce cantitatea de colesterol din organism și conserva colesterolul HDL(colesterolul bun), scade nivelul de trigliceride, îmbunătățește sistemul osos și ajută la coagularea sângelui.
Dacă modul nostru de alimentație este unul sănătos, atunci toate alimentele și băuturile pe care le consumăm ne vor ajuta să ne atingem nevoile nutriționale, să ne menținem sănătatea, dar și să ne simțim bine.
Modul sănătos de alimentație ajută la menținerea unei greutăți sănătoase, contribuie la prevenirea și scăderea riscului de boli cronice pe perioada de creștere, dezvoltare și îmbătrânire, precum și în timpul sarcinii.
Scopul principal al acestui articol este de a îmbunătăți calitatea modului în care ne hrănim, dar și de a crește cunoștințele despre impactul unei alimentații sănătoase asupra sănătății.
Acest material a fost dezvoltat folosind ca sursă website-ul www.desprealimentatie.ro, proiect finanțat de către Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării, Dezvoltării și Inovării.
Comentarii recente