Explozia puternică petrecută în noaptea de marți spre miercuri într-un bloc de locuințe aflat la intersecția străzilor Arțarilor și Trandafirilor din municipiul Bistrița a provocat rănirea a nouă persoane.

La Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa au fost aduse, în data de 19.10.2016, începând cu ora 1.00, un număr de 9 persoane, victime ale accidentului.

„Toţi pacienţii au fost examinaţi, investigaţi şi evaluaţi complex. În funcţie de gravitatea cazului, s-a decis atitudinea terapeutică, astfel că un bărbat a fost transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti, o femeie a fost internată în secţia Chirurgie şi un alt bărbat a fost internat în secţia Medicină Internă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, se precizează într-un comunicat al Spitalului de Urgență Județean BN.

Potrivit sursei citate, la ora 9.00, starea pacienților era următoarea:

1. Bărbat de 24 ani cu diagnosticul: Comă indusă medicamentos. Arsură de căi aeriene superioare. Arsuri gradul I, II si III pe aproximativ 70% suprafaţă corporală. Tulburări de comportament. A fost transferat în cursul nopţii la Spitalul de Arşi Bucureşti, cu echipaj de Terapie Intensivă Mobilă.

2. Femeie de 18 ani cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie. Arsură gr.II ambe mâini. Internată în secţia Chirurgie Bistriţa

3. Bărbat de 48 de ani cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie. Intoxicație cu monoxid de carbon. Internat în secţia Medicină Internă Bistriţa.

4. Bărbat de 30 de ani, cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie. Traumatism cranio-cerebral acut. Contuzie de coloană cervicală. Contuzie toraco-abdominală. A refuzat internarea şi a plecat pe propria răspundere.

5. Femeie de 24 ani, cu diagnosticul: Traumatism cranio-cerebral acut. Amnezie retrogradă –este transferată pentru consult în secţia Psihiatrie Bistriţa.

6. Sugar de 9 luni, cu diagnosticul: Contuzie frontală. Escoriaţie piramidă nazală şi regiunea temporală posterioară. Părinții refuză internarea pentru supraveghere.

7. Femeie de 57 ani, cu diagnosticul: Atac de panică, externată la domiciliu.

8. Bărbat de 18 ani cu diagnosticul: Plagă contuză antepicior drept, externat la domiciliu.

9. Bărbat de 31 ani, cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie, externat la domiciliu.

Autoritățile județene au fost miercuri dimineața la fața locului pentru a analiza situația și a stabili un plan de acțiune. S-a decis ca cele două dintre apartamente care au fost distruse complet în urma exploziei să fie reparate în regim de urgență, iar pentru restul locuințelor avariate să se intervină de asemenea cu reparațiile necesare, cu bani de la bugetul local.

Sursa foto: Timp Online