Noul ministru al Apelor și Pădurilor, beclenarul Ioan Deneș, a preluat deja portofoliul Ministerului de la deputatul Doina Pană. Predarea ștafetei s-a făcut marți, 30 ianuarie, la nici 24 de ore de la depunerea jurământului de învestitură la Palatul Cotroceni.

După semnarea actelor de predare-primire de la Minister, Doina Pană „i-a urat mult succes în noua funcție și l-a asigurat de întreg sprijinul domniei sale, ca deputat în Parlamenul României”, se precizează într-un comunicat publicat pe site-ul apepaduri.gov.ro.

Ministrul Ioan Deneș a transmis faptul că printre prioritățile sale se numără „dezvoltarea sistemelor de monitorizare a trasabilității lemnului, combaterea tăierilor ilegale, punerea sub protecție a pădurilor virgine și, bineînțeles, managementului apelor și al riscului la inundații”.

„Preiau astăzi un portofoliu extrem de important pentru România. Înființarea acestui minister a fost considerată o prioritate națională, tocmai de aceea ea se regăsește în Programul de Guvernare încă de la început. Prioritățile mele imediate se referă la gestionarea eficientă și durabilă a acestor domenii esențiale, prin dezvoltarea sistemelor de monitorizare a trasabilității lemnului, combaterea tăierilor ilegale, punerea sub protecție a pădurilor virgine și, bineînțeles, managementului apelor și al riscului la inundații. Voi fi partenerul tuturor celor care își doresc gestionarea corectă, durabilă și responsabilă a apelor și pădurilor din România, însă toleranța mea va fi zero față de cei care încalcă legea. Îi mulțumesc pentru întreaga activitate doamnei ministru Doina Pană și sunt convins că va fi un real sprijin pentru noi în Parlament”, a declarat ministrul Ioan Deneș.

Apoi, imediat după semnarea protocolului de predare-primire, primul lucru pe care ministrul Ioan Deneș l-a făcut a fost să intre în toate birourile de la sediul Ministerului Apelor și Pădurilor, pentru a-și cunoaște colegii.

Ulterior, mai scrie sursa citată, programul demnitarului a prevăzut ședințe de lucru cu reprezentanții conducerii Ministerului.

Mai multe fotografii de la preluarea portofoliului Ministerului Apelor și Pădurilor puteți vedea aici.

Vă amintim faptul că beclenarul Ioan Deneș a fost nominalizat inițial să preia conducerea Ministerului Apelor și Pădurilor la începutul lunii ianuarie, în Guvernul Tudose, după ce Doina Pană a anunțat că dorește să își dea demisia din cauze medicale. Învestirea sa în funcție nu a fost făcută atunci, întrucât Guvernul a și fost înlăturat câteva zile mai târziu, din cauza unor tensiuni iscate între Mihai Tudose și Liviu Dragnea (președintele PSD).

Beclenarul Ioan Deneș a fost ulterior nominalizat pentru aceeași funcție, în noul Guvern condus de Vasilica Viorica Dăncilă.