Oraşul Beclean are, anul acesta, cel mai mare buget din istoria sa, a declarat primarul Nicolae Moldovan, într-o emisiune la postul local de televiziune AS TV, informează jurnaliștii de la Timp Online.

Drept urmare, administrația locală pregătește o asfaltare de îndată ce vremea o va permite a acelor străzi „cu probleme” din oraș.

„Anul acesta va fi finalizată în întregime modernizarea străzilor din Beclean: acele străzi care au gropi apărute din cauza uzurii şi care nu au fost asfaltate înainte de anul 2000, vor fi asfaltate. Este vorba de strada Someşului, cu trotuare, spaţii verzi, strada Dobrogeanu Gherea, Mihai Viteazul, o prelungire a asfaltării pe această stradă, mai multe zone între blocuri unde va fi refăcută infrastructura stradală cu borduri, cu pavaje şi spaţii verzi, deci toate aceste lucruri apar într-un proiect amplu bugetat anul acesta”, a subliniat primarul Becleanului în emisiunea televizată potrivit sursei citate.

Cel mai mare buget, cel mai mare eveniment

Administraţia oraşului va organiza în data de 17 februarie un eveniment prin care va sărbători 50 de ani de istorie urbană a Becleanului.

„Cel mai mare buget pe care l-am aprobat vreodată de 18 ani de când sunt eu primar este cel din 2018. De altfel, este cel mai mare buget pe care îl are Primăria Beclean în toată istoria ei. Împlinim şi 50 de ani de când Becleanul a fost atestat ca şi oraş. În 1968, în 17 februarie, s-a trecut de la comună la statutul de oraş. Chiar vom sublinia acest lucru printr-o sărbătoare extraordinară. Facem semicentenarul oraşului, suprapus pe Centenarul României. Va fi o parte istorică la Colegiul Naţional Petru Rareş, iar partea festivă cu înmânări de titluri de cetăţeni de onoare, de diplome de excelenţă va fi la primărie. Seara vom avea chiar un spectacol cu focuri de artificii. Ne-am gândit să marcăm acest moment important şi ne-am axat să scoatem în evidenţă oamenii care au ajuns la 70 de ani şi care au contribuit într-un mod aparte la tot ce înseamnă dezvoltarea localităţii noastre în aceşti 50 de ani”, a spus Nicolae Moldovan.