Drumarii au acționat la cote maxime în tot județul pentru asigurarea circulației rutiere în condiții bune. Vă amintim, judeţul Bistriţa – Năsăud se află sub incidenţa unui cod GALBEN cu intensificări de vânt în zona de munte, local în rafale de până la 70 km/h, ninsoare viscolită, prelungit până luni, 14 noiembrie.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, încă de sâmbătă spre duminică, dar și în cursul zilei de duminică, 13 noiembrie a.c., utilaje de deszăpezire au acționat pe raza județului Bistrița – Năsăud pentru curățirea drumurilor naționale și județene, după cum urmează:

· 11 utilaje de deszăpezire au folosit aproximativ 160 tone materiale antiderapant (amestec de sare şi nisip) pentru curățirea drumurilor naționale din județ (DN 17, DN 17C, DN17 D și DN 15A);
· 13 utilaje de deszăpezire cu aproximativ 100 de tone de material antiderapant (amestec de sare şi nisip) au acționat pentru curățirea drumurilor județene din zona de competență.
Pe drumurile naționale și județene monitorizate de C.J.S.U. Bistrița Năsăud nu au fost situații în care persoane sau autovehicule să fi rămas blocate. În continuare, echipajele de deszăpezire acționează, și pe timpul nopții, în zonele în care va ninge viscolit pentru ca circulația să se desfășoare în condiții normale, de iarnă.
Recomandăm urmărirea permanentă a informărilor meteorologice şi pregătirea autoturismelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă. În situaţia în care rămâneţi blocaţi între localităţi sau în zone greu accesibile, apelaţi numărul de urgenţă unic 112.

„În același context, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud recomandă cetățenilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să nu treacă prin dreptul clădirilor aflate în construcţie sau care prezintă elemente constructive ce pot fi smulse de vânt, panourilor publicitare sau copacilor. Sfătuim cetăţenii să nu-şi parcheze autovehiculele în astfel de zone şi să-şi închidă bine uşile, geamurile sau orificiile pentru ventilaţie de la locuinţe şi anexe gospodăreşti. De asemenea, să nu atingă firele căzute la pământ și să asigure elementele de construcție”, se precizează într-un comunicat al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.