Ciorile sunt păsări extrem de inteligente și de inventive, deși unii oameni le văd ca pe o pacoste. Ele sunt păsări migratoare care pot învăța rapid noi abilități, cum ar fi deschiderea unui sac pentru a obține alimente sau ”construirea” unor unelte pentru mâncat din crengi sau frunze. Ciorile sunt păsări sociale care se deplasează doar în grupuri mari, astfel încât atunci când vezi o cioară, sunt, probabil, mai multe prin apropiere.

Din cauza inteligenței ciorilor, a scăpa de ele poate fi o provocare pentru fiecare și este necesară repetarea mai multor metode, precum și păstrarea mediului din care vreți să dispară aceste păsări într-o manieră ”nefavorabilă” pentru acestea.

Știri din Beclean vă prezintă în continuare câteva metode prin care puteți scăpa de ciori într-un mod ”natural”, care nu implică uciderea lor. Omorârea câtorva ciori nu garantează dispariția familiilor lor.

      1. Depozitați gunoaiele în spații care se pot închide bine. Ciorile sunt omnivore și dacă găsesc gunoaie ”la vedere” se pot hrăni cu resturi de mâncare pe care le pot găsi cu ușurință, chiar și în interiorul unui SAC MENAJER. În plus, își vor aduce aminte de locul respectiv și îl vor vizita ori de câte ori le va fi foame.
      2. Utilizați doar căsuțe de hrană pentru păsări cu talie mică. Ciorile vor observa că ele nu se pot hrăni de acolo și vor evita locul respectiv. Este important însă să curățați zona de alimentare pentru că resturile ar putea să le atragă pe ciori.
      3. Eliminați crengile uscate pe care ciorile ar putea să-și facă un cuib. Curățarea copacilor de crengi „moarte” este extrem de importantă pentru că reprezintă locul ideal pentru ca familiile de ciori să se cuibărească și astfel, să se înmulțească.
      4. Aplicați gel transparent pentru alungarea păsărilor. Gelul se poate cumpăra de la firme specializate și odată aplicat pe ramuri sau pe garduri, ori în alte locuri unde preferă ciorile să se așeze, fiind lipicios, devine deranjant pentru acestea. Având o memorie foarte bună, ciorile vor evita locurile respective.
      5. Alungați-le verbal din gospodăria dumneavoastră. Ciorile sunt păsări migratoare care apar de regulă la începutul primăverii. Încercați să le perturbați obiceiul de a-și face cuib în ograda dumneavoastră adresându-vă păsărilor în momentul sosirii. Astfel, ele vor recunoaște faptul că teritoriul este deja ocupat și vor pleca în altă parte. La fel puteți face înainte de înserare, pentru că ciorile caută de obicei un loc sigur să înnopteze.
      6. Folosiți o sperietoare de ciori. Unul dintre cele mai eficiente moduri prin care puteți alunga ciorile este folosirea unor sperietoare de ciori. Puteți cumpăra o imitație de pasăre moartă de la magazine specializate, pe care să o agățați apoi pe unul dintre copaci, în zona în care știți că apar ciorile. Ele se vor speria și vor evita locul respectiv.
      7. Îndreptați noaptea lumina unui laser spre ciori. Luminile laser pot perturba ciorile din adăposturile lor temporar; cu toate acestea, ciorile se pot întoarce după o perioadă scurtă de timp. Se crede însă că după hărțuirea continuă, ciorile vor evita în cele din urmă zona respectivă de tot.
      8. Folosiți-vă de un aparat profesional care funcționează cu ultrasunete. Pe piață au apărut numeroase dispozitive care țin la distanță ciorile prin sunete pe care doar ele le pot detecta și care le enervează și le pot alunga din zonă. Prețurile variază între 200 de lei și 1.800 de lei.
      9.  Utilizați un dispozitiv care imită sunete anti-pasari pe care le poate auzi și urechea umană. Există aparate care se bazează pe detectarea senzorului de miscare al păsărilor, iar atunci cand se apropie acestea de aparat, se emite instant un sunet acustic ce imita de exemplu împușcaturile. Efectul imediat? Ciorile se îndepărtează din zona respectivă.

Sursa: www.wikihow.com