În ultimele zile, jandarmii s-au aflat în mijlocul cetăţenilor, prin executarea misiunilor specifice, atât în municipiu dar şi în zona montană Rodna şi Piatra Fîntînele.

În zona de munte au fost executate patrulări pe principalele trasee turistice din aria de competenţă şi nu au fost constatate probleme deosebite pe această linie.

„În schimb în municipiul Bistriţa, Năsăud şi staţiunea balneară Sângeorz-Băi, în perioada menţionată jandarmii au aplicat un total de 19 sancţiuni în valoare de 2.700 de lei şi 12 avertismente scrise, pentru abateri de la legislaţia în vigoare pe linia ordinii şi liniştii publice”, se precizează într-un comunicat al Jandarmeriei Bistrița, remis redacției Știri din Beclean.

Dintre contravenţiile constatate, amintim: parcarea unor autovehicule în loc nepermis, scoaterea din containere a unor resturi menajere, conform H.C.L. nr. 15 din 2016, art. 10, lit.w şi r, consumul de băuturi alcoolice în spaţiul public neamenajat, atragerea de persoane de sex opus pentru întreţinerea de raporturi sexuale cu scopul obţinerii unor foloase materiale şi cerşetoria, conform prevederilor legii nr. 61 din 1991, actualizată, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.