Maratonistul Tibi Ușeriu va fi premiat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud! Bistrițeanul, care a reușit ”imposibilul” terminând pe primul loc cel mai greu maraton din lume, al cărui ”câștig” a fost o geacă simbolică, va primi o distincție de Excelență și bani din partea județului, arată Vocea Transilvaniei.

Decizia a fost luată luni, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean, în care s-a stabilit faptul că Tibi va primi 29.000 de lei brut de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Tibi Ușeriu este și va rămâne în istoria județului și a României, ca fiind primul român care a reușit să câștige o cursă dusă până la limite extreme. Tibi ne-a demonstrat și ne demonstrează în fiecare zi că dacă ai credință, putere și curaj poți depăși orice limite umane! Felicitări Tibi! Te așteptăm acasă cu brațele deschise!”, a menționat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, pe pagina sa de Facebook.

Vă amintim faptul că maratonul arctic Ultra 6633, câștigat de bistrițeanul Tibi Ușeriu, a presupus alergarea pe gheaţă pe o lungime de 566 km, dincolo de Cercul Polar. Ultramaratonul a început vineri, 11 martie, şi s-a terminat sâmbătă, 19 februarie, cu victoria lui Tibi Ușeriu. În competiție au mai fost și alți doi români, care au terminat cursa în tandem, ocupând amândoi locul trei.

Prima ediţie a maratonului a început în anul 2007, iar Tibi Ușeriu este a 20-a persoană care a reuşit să termine cursa extremă.

Citește și: CUM A REUȘIT BISTRIȚEANUL TIBI UȘERIU SĂ FACĂ ”IMPOSIBILUL”. A TERMINAT CURSA VIEȚII SALE, CU DURERI CUMPLITE. CE A SPUS IMEDIAT DUPĂ FINISH – FOTO&UPDATE