Niciun loc disponibil pentru refugiați! Acesta este răspunsul pe care Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud l-a transmis la București, la solicitarea Ministerului Educației legată de numărul de locuri din internate sau cămine, disponibile pentru eventuali refugiați. 

Dacă în alte județe din țară Inspectoratele Județene pot să primească sute de refugiați în internatele școlare, situația în județul Bistrița-Năsăud este una clară: niciun loc disponibil! Și asta, spun reprezentanții ISJ, din cauza faptului că multe dintre internatele din Bistrița-Năsăud ori se află în plin proces de reabilitare, ori s-au desființat.

Răspunsul nostru la cererea Ministerului a fost că nu avem posibilitatea să cazăm refugiați, internatele existente fiind ocupate. La noi în județ, multe internate s-au desființat în timp, iar dintre cele existente două se află în șantier”, a spus pentru Vocea Transilvaniei Gavril Câmpan, inspector școlar pentru implementarea descentralizării instituționale.

Potrivit sursei citate, nici măcar în sălile de sport nu s-ar putea oferi locuri pentru refugiați. Și asta, din lipsa saltelelor sau a cantinelor școlare care ar asigura hrana acestor oameni.

Vă amintim faptul că preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că în România ”nu există niciun fel de presiune a unui val migraţionist”, susţinând că datele prezentate de MAI arată că numărul imigranţilor veniţi în România în acest an nu a crescut faţă de anul trecut.

Preşedintele Klaus Iohannis spune că cifrele privind numărul refugiaţilor pe care ar urma să îi primească România, prezentate de ”diverse gazete”, sunt ”speculaţii jurnaliştice”, precizând că nu există niciun proiect prezentat de Comisia Europeană, dar România nu poate primi mai mult de 1.785.

Citiți o analiză amplă despre acest subiect pe Vocea Transilvaniei.