Gabriel Rus, tânărul șofer din Târlișua care în urmă cu o lună de zile, băut fiind la volan, ar fi provocat accidentul în care taximetristul Claudiu Zegrean a murit, iar alte trei persoane au fost rănite, va mai sta încă 30 de zile în arest la domiciliu.

Decizia a fost luată miercuri, 1 noiembrie, de către magistrații Judecătoriei Beclean.

Iată care a fost soluția pe scurt, prezentată de judecătorii beclenari: „Se admite cererea formulată de către procuror şi, în consecinţă: În baza disp. art. 222 alin. 2 Cod procedură penală, prelungeşte pentru o perioadă de 30 de zile (începând cu data de 1 noiembrie 2017 şi până la data de 30 noiembrie 2017 inclusiv) măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul RUS GABRIEL – cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 Cod penal, vătămare corporală din culpă prev. de art. 196 alin. 1, 3 şi 4 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2 Cod penal şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal. Menţine obligaţiile stabilite inculpatului, respectiv: – de a nu părăsi, fără permisiunea organului judiciar, imobilul situat în com. Tîrlişua, loc. Tîrlişua, …. jud. BN; – de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; – de a nu comunica direct sau indirect cu persoanele vătămate …., cu aparţinătorii victimei, cu martorii …. precum şi cu alte persoane ce vor fi stabilite de către organul judiciar. În baza disp. art. 221 alin. 4 Cod pr. penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Potrivit disp. art. 221 alin.5 Cod pr. penală, pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpatul poate părăsi imobilul menţionat pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. Dispune ca supravegherea inculpatului să se realizeze în continuare de către Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Dată şi pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, 01.11.2017, ora 11.00″.

Vă amintim faptul că accidentul pentru care Gabriel Rus este cercetat în stare de arest la domiciliu s-a petecut în noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie, în jurul orei 4.00  dimineața. Tânărul din Târlișua se afla sub influența alcoolului la volanul unui VW Touareg, iar la un moment dat, la ieșire din Beclean spre Coldău, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens unde a izbit frontal un taxi condus de tânărul Claudiu Zegrean. Impactul a fost atât de puternic încât taximetristul a murit pe loc. Trei pasageri care se aflau în taxi au ajuns la spital fiind răniți.

Inițial Gabriel Rus a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, însă judecătorii Tribunalului Bistrița au decis să admită contestația inculpatului și să-l plaseze pe acesta în arest la domiciliu. Această decizie a revoltat comunitatea din Beclean, care a și demarat la o săptămână după accident o campanie împotriva consumului de alcool la volan, în memoria taximetristului care și-a pierdut viața . Revolta oamenilor a fost cu atât mai mare cu cât tânărul din Târlișua postase pe rețelele de socializare fotografii și filmulețe cu el și cu prietenii care îl vizitaseră acasă, acolo unde se afla în arest la domiciliu, din imagini reieșind că se simțea foarte bine, nicidecum ca un om care ar regreta cele întâmplate. După ce presa a sesizat acest lucru, Gabriel Rus și-a șters contul de Facebook, rămânând activ în continuare doar pe Snapchat și Instagram, rețele mai ferite de „ochii lumii”.