Era 2014, anul în care am început să scriu pentru Vocea Transilvaniei, ziar online cu impact regional pentru toată Transilvania. Scriam zilnic știri pe care îmi doream să le citească un număr cât mai mare de oameni, motiv pentru care apelam la rețeaua de socializare Facebook pentru a le distribui în speranța că vor avea (mai) multe vizualizări.

Pe atunci grupurile de Facebook erau doar câteva de impact: cele mai multe pentru mame sau dedicate românilor din străinătate. Existau grupuri de Facebook în reședințele de județ, implicit în al nostru, dar nu reușeam să am o audiență bună pentru ceea ce scriam eu. Îmi lipsea de fapt… comunitatea. Atunci mi-a venit ideea să creez un grup pentru orașul meu natal, căruia inițial i-am ales un alt nume, dar mi s-a atras atenția că deja există aceeași abordare pentru municipiul reședință de județ, așa că… nu mi-a luat mult timp până să scriu denumirea: Știri din Beclean. Și așa i-a și rămas.

Nouă ani mai târziu, Știri din Beclean este pentru mine personal un spațiu sigur, o comunitate unită. Este parte din viața mea, parte din viața familiei mele, locul care mi-a adus cele mai multe trăiri „pe metru pătrat” în fiecare zi. Bucurie, împlinire, nădejde, bunătate, deznădejde, furie sau tristețe, pe toate deodată sau toate pe rând, dar pe fiecare-n parte …le-am simțit din plin.

Grupul a crescut organic, nu am făcut altceva decât să cred în puterea comunității, iar asta a adus după sine o audiență la care nici nu mă puteam gândi în 2014. Azi, aceeași audiență mă obligă să am o anumită responsabilitate privind ceea ce postez, să fiu atentă mereu la ce scriu și ceilalți, astfel încât oamenii să se simtă în siguranță în acest mediu pe care îl împărțim cu toții online. Ne bucurăm împreună de reușite, ne ajutăm între noi și ne respectăm. Eu sunt aici pentru a împărți idei, a modera discuții sau pur și simplu pentru a ajuta, atât cât pot, cu informații pe cei care au nevoie.

Că tot vorbeam de audiențe, azi suntem peste 30.000 de oameni care fac parte din comunitatea Știri din Beclean, cu peste 420.000 de vizitatori în ultima lună, lucru absolut onorant pentru mine personal.

Vă mulțumesc!

P.S.: Voi încerca să scriu și aici mai des, dacă tot am acest site… să-l și folosesc. 🙂