Un tânăr din Feldru a fost condamnat la 2 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare cu executare pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Oamenii legii au pus marți în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea pentru tânărul din Feldru care a fost condamnat după ce a fost prins conducând un vehicul pe drumurile publice, neavând permis de conducere.

„Ieri, 15 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Năsăud, împotriva unui tânăr, de 24 ani, din Feldru. Acesta a fost condamnat la 2 ani, 2 luni și 20 de zile închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere”, se precizează într-un comunicat al IPJ BN.

Potrivit sursei citate,  tânărul a fost deja încarcerat în Penitenciarul Bistrița.

Recomandările Poliției:

NU conduceți vehicule pe drumurile publice, dacă nu dețineți permis de conducere!

„Conform art. 335 din Codul Penal:
Jurisprudenta:

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive”, mai transmit reprezentanții IPJ BN.